Chci na začátku na vaši manželku zavzpomínat, bude to v červnu deset let, co odešla. Všichni ji ale dodnes znají jako divokou Káču z Hrátek s čertem. Byla tak energická i v soukromí?

Ano, opravdu byla milá a veselá. Dokud byla zdravá, sršela energií. Bohužel ji později trápilo zdraví.

A teď mi řekněte… Vy jste byl hlavně díky pohádce Princezna se zlatou hvězdou velkým idolem dívek, ale i vaše žena byla zamlada nesmírně populární. Jak se vám podařilo zůstat čtyřiapadesát let spolu, podle všeho ve spokojeném manželství?

Asi proto, že jsme se nejčastěji potkávali jen mezi dveřmi bytu. A tak jsme se celý život dokázali jeden na druhého těšit! Když jsou manželé stále nalepení na sebe, doma jako v práci, to se nedá dlouho vydržet. My jsme to tak neměli, a tak to fungovalo. Tedy na počátku našeho vztahu Eva projevila zájem, abychom oba byli v jednom souboru, konkrétně u pana Wericha v ABC, ale já už tehdy tušil, že by to nedělalo dobrotu. A tak jsme spolu vlastně nikdy nehráli.

Tak jste alespoň spolu nadabovali Mrazíka.

To máte pravdu. Byla to hezká práce. A Eva tam byla obdivuhodná, jak tu Nastěnku dokázala přesně vystihnout. Vždyť té Natalji Sedychové, která ji hrála, bylo v době natáčení asi patnáct a mluvila vysokým hláskem, zatímco Eva už byla dávno dospělá žena! Ale Eva to zahrála perfektně. Pobavilo nás to všechny. A mně se Ivánek asi taky povedl, dostal jsem pak za dabing i prestižní cenu Františka Filipovského.