O úmrtí Petra Burdy informovala média jeho rodina s tím, že nemoci podlehl ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze. Právě tam, kde Gott před sedmi lety zápasil se stejným typem rakoviny. A také o Burdův život bojoval tým profesora Marka Trněného (62).

První setkání

S Gottem se Burda poznal v roce 1966, když jako osmnáctiletý student přišel dělat reportáž do Divadla Apollo. „Sledoval jsem tehdy jeden z hudebních večerů, vše si zapisoval a pak se dlouho do noci popíjelo. Šel jsem na malou potřebu vzadu za divadlem k popelnicím a to samé udělal i Karel. Tam jsem se mu představil a on mně,“ vzpomínal před časem na úsměvnou situaci novinář.

Slavné Áčko

V době své mnohaleté práce pro Český rozhlas se pak Burda se zpěvákem pravidelně setkával v karlínské pobočce ČRo, kde sídlí legendární studio A. „Kdykoliv tam přijel natáčet, vždy se za námi stavil dole ve studiu rádia Regina, kde jsem pracoval. A to byla vždy příležitost udělat rozhovor pro posluchače. Byl bezvadný člověk a strašně ochotný a vstřícný,“ dodal po zpěvákově smrti.

Kdo byl Petr Burda?

Absolvent Fakulty žurnalistky Univerzity Karlovy pracoval od 70. let v Československém rozhlase. V 90. letech byl výraznou tváří a hlasem Českého rozhlasu Regina, kde moderoval několik pořadů. Po odchodu z rozhlasu moderoval až do loňského roku na internetovém rádiu Hortus, jež provozuje Jazzová sekce. V posledních třech letech připravoval své komentáře k aktuálnímu dění v Česku či ve světě pro rádio Frekvence 1. Vážné onemocnění, kvůli němuž částečně přišel o hlas, mu ale v práci od loňského jara bránilo.

Video: Felix o Gottovi: Smrt v přímém přenosu! Zpěvačka chytla naschvál covid a zemřela

Video
Video se připravuje ...

Felix o Gottovi: Smrt v přímém přenosu! Zpěvačka chytla naschvál covid a zemřela Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
26 fotografií