V pohostinství, kde pracovala od svého mládí, už Dominika dělat nechce. A proto si po přestěhování zpět do Helsinek vysnila, že zkusí štěstí v oblasti security. „To by mě moc bavilo,“ tvrdila před odjezdem z Prahy s tím, že je připravena podstoupit rekvalifikační kurzy. Stalo se, ale u hlavních pohovorů už dvakrát vyhořela.

Není v pohodě

Důvod nepřijetí? Špatné psychotesty! „Nezadařilo se, budu to zkoušet dál,“ potvrdila Dominika. „Můj psycholog mi poradil, abych se definitivně odstřihla od dění v Česku, od starostí, které jsem tam měla, a tím se dostanu do klidu,“ vysvětlila. Co Dominiku stále stresuje? Nasekala snad v rodné zemi nějaké problémy, které se za ní táhnou až na daleký sever? Chybí peníze?

Do psychické nepohody se může dostávat i kvůli finančním starostem, jelikož s manželem Timem (55) stále pobírají pouze sociální dávky. Muzikant Tolkki sice sem tam vydělá nějakou částku za malý koncert či učení hry na kytaru, ale na drahé severské poměry to prostě pořád nestačí.

Návrat do sushi baru?

Dominika se byla v minulých dnech podívat v helsinském sushi baru, kde pracovala před odchodem z Česka. „Majitel mi řekl, že pokud se uvolní místo, tak mě vezme. Udělalo mi to radost,“ představila záložní plán Gottová.

VIDEO: Dominika Gottová

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová Luboš Procházka

Fotogalerie
52 fotografií