A nelze se mu ani divit. Pár dní poté, co zemřela Libuška, vydechla naposledy také Kačerova manželka Nina Divíšková (†84). Herečka zemřela na následky kruté Alzheimerovy choroby a Kačer na pohřbu Šafránkové v Praze viděl po měsících kamaráda Josefa Abrháma (81).

Při pohledu na něho oněměl. Jeho přítel Pepík je na vozíku a Kačerovi bylo jasné, že ho postihla stejná neurologická choroba jako jeho manželku Ninu. „Libuščin a Pepíkův syn mě požádal, ať promluvím. Přijel jsem i s napsanou řečí. Když jsem to všechno kolem ale viděl, nebyl jsem schopen slova,“ přiznal Aha! Kačer. Synovi slavného hereckého páru Josefu Abrhámovi mladšímu (44) ale slíbil, že svoji řeč pronese alespoň na včerejší zádušní mši v Libuščiných rodných Šlapanicích na Moravě.

VIDEO: Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích Lukáš Červený

Ale i z toho jsem se omluvil. V mém věku je to velká štreka, přes dvě stě padesát kilometrů! Navíc jsem starý a opravdu síly ubývají. Snad moji omluvu všichni přijmou,“ přeje si Kačer, který si smuteční řeč pro Libušku nechá v šuplíku. „Nikomu nedám do ní ani nahlédnout!“ prohlašuje herec a režisér.

Statečný vdovec Abrhám

Podruhé se loučil nemocný Abrhám s milovanou Libuškou. Na chvíli vstal z invalidního vozíčku a s oporou ušel několik kroků ze šlapanické radnice, než mu syn Josef Abrhám ml. (44) pomohl na invalidní vozíček.

Fotogalerie
78 fotografií