Už brzy se fanoušci Karla Gotta mohou těšit na další novinku! V úterý totiž Ivana Gottová na jeho oficiálním profilu zveřejnila informace o nové autobiografii, kterou Slavík napsal krátce před smrtí. „Milí příznivci mého manžela, s velkou radostí vám dnes poprvé mohu ukázat obálku autobiografie Karla Gotta „Má cesta za štěstím“. Tento výstižný název si manžel zvolil sám, stejně jako titulní fotografii Lenky Hatašové,“ prozradila název knihy, u kterého se Gott patrně inspiroval v názvu své písně z roku 1981 Jdi za štěstím.

„Knihu, kterou Karel dopsal ještě za svého života, najdete v českých knihkupectvích 14. července 2021, v den jeho nedožitých narozenin,“ oznámila Ivana Gottová datum vydání, které se symbolicky kryje s Gottovými nedožitými 82. narozeninami. A nezapomíná ani na sousedy na Slovensku - tam si mohou fanoušci přečíst Gottovu zpověď o šest dní později, tedy 20. července.

„Mám z prvních vytištěných archů velkou radost. Budu vás průběžně zásobovat ukázkami z knihy. Snad vás to potěší. Přeji vám všem krásný den! 🍀 Vaše Ivana,“ slíbila závěrem optimisticky Gottova osudová láska. Na důkaz přidala ke zprávě i fotku z tiskařské dílny, na které s radostí i steskem v očích zkoumá obálku slibované knihy.

Má cesta za štěstím

Unikátní autobiografie největší legendy české a československé hudební scény všech dob. Autentický obraz fascinující životní dráhy výjimečného umělce s mezinárodním renomé, který na hudebním nebi začal zářit ve svých dvaceti letech. Publikace obsahuje zhruba 1800 fotografií a jiných obrazových a dokumentačních materiálů, z nichž mnohé dosud nebyly zveřejněny.

Karel Gott se na sklonku hvězdné kariéry rozhodl zrekapitulovat svůj výjimečný životní příběh – napsat vlastní autobiografii. Knihu dokončil ještě za svého života a intenzivně též pracoval na obrazové dokumentaci až do posledních dnů. Otevřeně hovoří o svém soukromí, dcerách, manželství, ale také o věcech, které byly doposud z různých důvodů zahaleny rouškou tajemství. Jeho vzpomínky sahají až do nejútlejšího dětství, vyprávějí o rodičích i širší rodině, o školních letech, o kamarádech i osobních zálibách, k nimž patřilo už v klukovských letech zejména malování. Je ve své inventuře osudu sebekritický i mimořádně upřímný, především v závěrečných kapitolách, v nichž popisuje těžké období zápasu se zákeřnou chorobou.

Čtenářům se tak dostává do rukou ucelený, v mnoha směrech strhující obraz osudového vzepětí výjimečné osobnosti, která díky vrozenému talentu, jedinečnému hlasu, nezměrné píli, pracovitosti, poctivosti, slušnosti a osobnímu nasazení rozdávala publiku krásu, radost i sama sebe až do samého konce své životní pouti.

VIDEO: Ivana Gottová nechává tisknout novou autobiografii Karla Gotta.

Video
Video se připravuje ...

Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii. archiv Ivany Gottové

Fotogalerie
41 fotografií