Oba velikáni, dlouholetí kolegové a kamarádi se na podzim roku 2018 začali pravidelně setkávat kvůli přípravě Gottovy autobiografie. Schůzek měli u Štaidla doma, v blízkosti porodnice u Apolináře, hned několik.

„A při jedné měl tatínek přání, že pokud by se podařilo Láďovi dát dohromady všechny žijící členy jeho bývalého orchestru, že by byl rád, kdyby s ním ještě jednou stanuli na jevišti,“ řekla deníku Aha! Slavíkova dcera Dominika Gottová (47), které se tehdy tatínek svěřil.

Ideální akcí pro splnění přání byl chystaný narozeninový koncert Gotta v pražské O2 areně, kde chtěl v červnu 2019 spolu s fanoušky oslavit blížící se osmdesátku. Jenže před Vánocemi 2018 se Karel dozvěděl, že u něj naplno propukla akutní leukemie, a plány vzaly zasvé. Gott a jeho management koncert v O2 areně s dostatečným předstihem zrušili a Slavík už odzpíval jen menší předem nasmlouvané akce. Se Štaidlem se ještě viděl na jaře 2019, kdy dál pracovali na chystané autobiografii. V říjnu pak Mistr zemřel.

Štaidl svůj orchestr založil v roce 1967 a opustil ho o dvacet let později, kdy kapelnictví přenechal Pavlu Větrovcovi (71). Za tu dobu doprovázel Gotta na pódiích po celém světě, mimo jiné i během osmiměsíčního angažmá v Las Vegas v roce 1968.

Skladatel si žádný pohřeb nepřál, dokonce to uvedl v závěti. Sám vynechal i zádušní mši za Karla Gotta (†80) v Chrámu svatého Víta. „Nechtěl jsem se nikde ukazovat,“ vysvětlil tehdy. Přátelé se s tímto rozhodnutím ale nechtěli smířit a v pražském kostele sv. Ludmily se v neděli sešli, aby uctili jeho památku. Už dopoledne jich tam bylo kolem osmdesáti.

„Mši objednala spolupracovnice Ladislava Štaidla z jeho firmy spolu s jeho sestřenicí,“ prozradil farář od Svaté Ludmily Jakub Berka, který mši sloužil. „Zmínil jsem, že pan Štaidl chodil do šestnácti let s rodiči k Božskému srdci Páně,“ řekl duchovní Aha!. Pak se za zesnulého všichni pomodlili. Mezi smutečními hosty byl také například fotograf hvězd Jakub Ludvík (51). Podle informací Aha! už rodina nechala Ladislava Štaidla v přísném utajení zpopelnit.

VIDEO: Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek!

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

Fotogalerie
80 fotografií