Kdykoliv byl v posledních zhruba deseti letech tázán na reakci k úmrtí některého ze svých hereckých kolegů, Fišer hořekoval, že  „teď už měl přeci na řadě být on.“ Skoro to vypadalo, že se zlobí, jak jej, jehož potrápila ta nejzákeřnější nemoc a připravila ho o to nejcennější –⁠ jeho hlas –⁠ předbíhají. Prý už jej opustili všichni, včetně Pierra Brice (†86), jehož Vinnetoua namluvil ve všech zfilmovaných „mayovkách“.

Nemilý přešlap se také stal organizátorům MFF Karlovy Vary, kteří Fišera v roce 2015 umístili mezi osobnosti, které ten rok zemřely, a Fišerovu fotku zařadili na smuteční tablo promítané během slavnostního úvodního ceremoniálu. Jiří Bartoška se pak Fišerovi po telefonu omluvil. „Zavolal a omlouval se, že ho to moc mrzí a že je to omyl! Já jsem mu řekl, že se snažím to pochopit,“ prozradil tehdy herec.

Dabér, který komunikoval s pomocí elektronického slavíka, v poslední době také bojoval s řadou zdravotních problémů, které se prohloubovaly. „Jsem nemocný, ale moc. Jsem na vozíku. Málo vidím a psát rukou nemohu vůbec. Držte mi palce, možná jsem teď na řadě,“ dodal v říjnu 2020 v reakci na smrt dalšího kolegy Karla Fialy (†95) s tím, že všichni jeho kamarádi už odešli do uměleckého nebe a on se na ně těší.

Fišer začínal jakožto ochotník, po druhé světové válce nejprve hrál v Divadle pro mládež, poté vystřídal angažmá ve Vinohradském divadle, v Divadle Jiřího Wolkera a v Divadle E. F. Buriana. Od roku 1959 působil u Jana Wericha v Divadle ABC, jež bylo posléze začleněno do Městských divadel pražských, kde vydržel až do svého odchodu do hereckého důchodu v roce 1993.

VIDEO: Dabér zesnulého Vinnetoua, oněmělý Fišer: Je mi, jako by umřel bratr!

Video
Video se připravuje ...

Dabér zesnulého Vinnetoua, oněmělý Fišer: Je mi, jako by umřel bratr! Miroslava Dvořáková, Lukáš Červený

Na hereckém kontě měl řadu výrazných rolí, byť nebyl obsazován do těch hlavních. Zahrál si ve filmech Smrt černého krále, Pěnička a Paraplíčko, Hvězda padá vzhůru, Drahé tety a já, Parta Hic, Nesmrtelná teta či Andělská tvář, objevil se také v seriálech 30. případů majora Zemana, Zlá krev, Pan Tau, Cirkus Humberto, Náhrdelník nebo Ach, ty vraždy.

NEJDOJEMNĚJŠÍ VIDEO: Podívejte, jak Stanislava Fišera rozplakala smrt Vinnetoua!

Video
Video se připravuje ...

NEJDOJEMNĚJŠÍ VIDEO: Podívejte, jak Stanislava Fišera rozplakala smrt Vinnetoua! Miroslava Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií