Loni v listopadu zahájila dcera Dády Patrasové (64) a saxofonisty Felixe Slováčka (77) boj se zrádným onemocněním. S fanoušky sdílela celý průběh náročné léčby, své pocity, dobré a špatné dny i pozitivní aspekty, které z takové životní rány vzešly - písně plné naděje. Pod fotografií bez vlasů Slováčková nyní zavzpomínala na toto krušné období a rozepsala své pocity.

„Rok zpět vs. dnes. Poslední dny na to celé intenzivně vzpomínám. A snažím se vyhýbat všem těmhle fotkám, co mi to připomínají. A i fotkám před touhle dobou. Jsou zvláštně bolestivé. Samozřejmě… Trochu mě mrzí, že tuhle kapitolu ze svého života nemůžu jen tak smazat a nahradit ji něčím veselejším, po delší době něčím míň náročným. Kdo by ve své knize chtěl mít tu část, kdy zažije nemoc, jakou rakovina je?“ ptá se řečnicky Anička, kterou mrzí, že vedle nálepky „protekčního dítěte slavných rodičů“ získala i označení „té holky s rakovinou“.

„Ale pokud jsem za ten rok pomohla jediné duši, je to všechno jedno a klidně tuhle nálepku přijímám a budu se snažit, aby pomohla dalším a dalším,“ dodává pozitivně. Byla by ráda, kdyby ji veřejnost znovu vnímala jako zpěvačku a herečku, nikoliv jako něčí privilegovanou nemocnou dceru.

VIDEO: Anna Julie Slováčková vypouští do světa nový klip a singl Sluneční zář.

Video
Video se připravuje ...

Anna Julie Slováčková vypouští do světa nový klip a singl Sluneční zář. Youtube.cz

Vzpomínání na boj se zákeřnou nemocí je pro Aničku stále velmi těžké, a proto žádá fanoušky, aby jí odpustili, že plánovaný sestřih nejsložitějšího období svého života odkládá, dokud nenasbírá dostatek odvahy... a patrně, dokud nebude s jistotou vědět, že je zdravá. Na závěr poděkovala za každý den na této zemi, dokonce i za rok 2020, který pro většinu populace nebyl vůbec snadný.

„Je přeci lepší přijímat ty negativní věci s láskou, než dál plodit negativno, i když je to velice těžké. Ve světě se dějí strašlivé věci, které by nás v tak vyspělé době asi nenapadlo, že se budou kdy řešit... To těm myšlenkám taky moc nepomáhá,“ myslí si Slováčková.

VIDEO: Anička Slováčková po operaci nádorů: Výsledky jsou všelijaké! Další chemoterapie a ozařování

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková po operaci nádorů: Výsledky jsou všelijaké! Další chemoterapie a ozařování Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
76 fotografií