Přemýšlel o tom hodně dlouho. Nakonec se rozhodl, že potřebuje mít lásku svého života pohřbenou v Praze. „Je to pro mne velká dálka. Jsem úplně sám, nemám vůbec nikoho a chci za Evou chodit často. Navíc už ani neřídím, neměl bych se tam jak dostat,“ svěřil pro Aha! Honza.

Zašel na správu hřbitova a je spokojený. Vyšli mu s pochopením vstříc. „V čase Dušiček mám konečně klid v duši i já,“ oddechl si Kolomazník.

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Od zpopelnění zpěvačky letos v březnu se od urny neodloučil. Neuměl si proto vůbec představit, že by ostatky byly uloženy přes dvě stě kilometrů daleko. „Pořád si s ní povídám, potřebuju ji mít blízko sebe,“ říká. Samota na něj stále doléhá, čas ještě nic nezhojil. Na Malvazinkách má navíc hrob také kamarád Slavíka a Evy, muzikant Rudolf Rokl (†55).

V současné době spřádá Honza finální plán, jak bude hrob vypadat. „Věřím, že už brzy Evičku uložíme. Bude to pro mne už čtvrtý pohřeb. První měla ještě u boromejek, druhý na Strahově v kostele, pak se s ní loučili v Brně a tohle bude skutečně poslední cesta,“ uzavírá Jan.

Narodili se 26 dní po sobě, zemřeli 166 dní po sobě

Karel Gott (14. 7. 1939 – 1. 10. 2019) rád říkal, že když přišel na svět, Bůh mu za 26 dní seslal z nebe Evu (9. 8. 1939 – 14. 3. 2020), aby tu nebyl tak sám. Ve filmu Kdyby tisíc klarinetů spolu zazpívali v roce 1965 nesmrtelný duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd. V roce 2018 ho přezpívali na CD. „Jsem vždy moc rád, když si mohu s Evou připomenout slavné hity z éry Semaforu,“ řekl na křtu Gott, kterého Pilarová na onen svět následovala za 166 dní. Zemřela na selhání ledvin.

Evu měla ráda celá zpěvákova rodina. Vdova Ivana Gottová (44) byla s matkou Blankou na soukromém rozloučení u boromejek a Blanka Krejčí pak ještě doprovodila Jana Kolomazníka na akci na počest Evy v Brně.

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
82 fotografií