Režisér Jan Moravec, se kterým slavná česká zpěvačka Marta Kubišová žila ve svazku manželském sedm let, měl podle Marty vždycky bokovky. „Byl velmi vtipný a říkal mi třeba: Jestli v bytě někde narazíš na podprsenku, která není tvoje, zachovej klid, to jsme zkoušeli jen záběr,“ vzpomíná oblíbená zpěvačka, jíž se s Moravcem v roce 1979, tedy dlouhých pět roků po svatbě, narodila vymodlená dcera Kateřina.

„S Káťou jsem byla na chalupě na Vysočině, Moravec tehdy zůstal v našem pražském bytě. No a když jí byl zhruba rok, zazvonil telefon a v něm se ozvalo: Gratulujeme k další dceři!“ vzpomíná zpěvačka, které komunisté v roce 1970 zakázali vystupovat. „Tak jsem na Moravce vystartovala. A on, že mu tu skriptku z Barrandova dali do postele estébáci už těhotnou. Tak si představte! To jsem už ale jako vtip vážně nebrala,“ vzpomíná interpretka hitů Depeše, Nechte zvony znít či Modlitba pro Martu.

VIDEO: Marta Kubišová ve studiu Blesku: Havel s Olgou mi poskytli azyl před rozvodem!

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová v Blesku: Havel s Olgou mi poskytli azyl před rozvodem! redakce Blesk

Zničená žena tehdy okamžitě požádala o rozvod. „A nastalo krutý období. Moravec začal vyhrožovat, že jestli tu žádost nestáhnu, připraví mě o naši Káťu. Naštěstí měl soud jeho paternitu a ukázalo se, že Markéta je jeho. Rozvedli nás,“ uzavírá zpěvačka, jež dodnes Markétě, kterou porodila ona skriptka, moc fandí. A dokonce vůči ní nechová žádnou zášť... „Je to oční doktorka, má rodinu a je fajn,“ dodává Marta.

VIDEO: Marta Kubišová promluvila o drsném osudu své andulky.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová promluvila o drsném osudu své andulky. FTV Prima

Fotogalerie
79 fotografií