Slavnostní premiéra dlouho očekávaného snímku, který režírovala Olga Malířová Špátová (36), byla původně zvažována už na  1. října, tedy na den prvního výročí smrti Mistra, kvůli nemoci vdovy Ivany Gottové byla ale zrušená s tím, že stále se předpokládala distribuční premiéra filmu 15.10. 

Ivana Gottová má od dnešního rána, tj. 23. 9., potvrzen pozitivní test na virus covid-19. Proto se bohužel nemůže zúčastnit novinářské projekce a tiskové konference, která je plánována na 30. 9. Protože chce být Ivana Gottová ohleduplná k ostatním a neriskovat přenos viru na kohokoliv dalšího, slavnostní premiéra filmu se z 1. 10. odkládá na 14. 10.,“ oznámila tehdy mluvčí Aneta Stolzová. 

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

Teď ovšem ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil další opatření proti šíření nemoci covid-19 s platností od pondělí 12. října. Kina se přinejmenším na 14 dní plošně zavírají, slavnostní premiéra tedy nemůže být ani v novém termínu. A otázkou je, zda se omezení neprotáhne ještě dál. Kdy se snímek Karel konečně dostane k divákům, je ve hvězdách... Na ofociální vyjádření tvůrců čekáme...

A tak zatím jediní, kdo měli unikátní dokument možnost zhlédnout, byli hosté slavnostního zahájení festivalu Febiofest, kde byl 18. září film uveden ve dvou kinosálech Slovanského domu. 

 Vyjádření Ivany Gottové

S lítostí vám musím oznámit, že vzhledem k novým opatřením, která dnes u nás byla zavedena s platností od 12.10., jsem nucena slavnostní premiéru i distribuci filmu KAREL odložit na neurčito nejen u nás, ale i na Slovensku.

Karel byl vždy srdcem česko-slovenský zpěvák a celý život vystupoval se stejnou radostí jak v Čechách, tak i na Slovensku. Film Karel si proto zaslouží, aby byl slavnostně uvedený v obou zemích současně a podle možností za příznivější situace. Věřím, že to slovenští příznivci pochopí.

Velmi mě to mrzí, chtěla jsem vás v této těžké době filmem Karel potěšit a povzbudit, ale nedá se nic dělat. Jak víme, situace je vážná a zdraví všech lidí je na prvním místě! Upřímně doufám, že bude brzy příležitost vám film představit.

Přeji vám všem pevné zdraví, pevné nervy a pozitivní mysl.

Vaše Ivana

VIDEO: Iva Janžurová na zahájení Febiofestu: Před filmem o Gottovi utekla!

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová na zahájení Febiofestu: Před filmem o Gottovi utekla! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
110 fotografií