Tak takhle zpěvačku Báru Basikovou její fanoušci rozhodně neznají. Po Janku Ledeckém (58), podle něhož je koronavirová pandemie, která v současné době sužuje celý svět, jenom chytrá kampaň farmaceutických firem (pročež si vypomohl grafem, který dokazuje, že počty nakažených sice stoupají, ale počty mrtvých jsou stabilní), se na konto viru covid-19 vyjádřila také oblíbená pěnice, co naposledy v zábavném nováckém pořadu vystřihla naprosto perfektní Turecký pochod Evy Pilarové (†80).

Servítky si rozhodně nebrala a dokonce sklouzla i k vulgaritám. „Ať' už jdou všichni, co otravujou s koronavirem a šílenýma zprávama o něm, do pr*ele! Ať' už držej hubu a neotravujou nás všema katastrofickýma kecama, at' už nás přestanou děsit, ničit, připravovat o zdravej rozum a o práci!“ durdila se. „Tohle má bejt jako co? Máme se všichni zhroutit? Proč?“ nechápe.

Jak sama přiznala, přečetla si pár rozhovorů s lékaři, hygienikem a imunologem, a také se prý podívala na internetu na jakýsi rozhovor „s velmi povolaným člověkem“. A ti podle ní říkají úplně něco jiného než to, co lidem „vnucují politici a ostatní panáci v televizi“.

VIDEO: LESK! Hryc promluvil o testech. Jak na tom herec je? A covid vzal Basikové lásku

Video
Video se připravuje ...

Hryc promluvil o testech. Jak na tom herec je? A covid vzal Basikové lásku Bára Horáková, Lukáš Červený

„Je to spiknutí? Proč se máme bát?“ diví se Basiková, a zdůrazňuje, podobně jako Lucie Bílá (54), že koronavirus není nebezpečnější než silná chřipka, infekce nebo jiná viróza. „Můj kamarád měl covid minulý týden, dva dny teplota a kašel, a to bylo všechno,“ vylíčila lehčí průběh nemoci jednoho člověka, kterého zná.

„Samozřejmě ti, kteří již nějakou nemoc mají, nebo jsou již ve vyšším věku, se musejí chránit stejně tak, jako když bývají na podzim chřipkové epidemie. A to je celý. Denně umírá na leukémii, rakovinu, plicní choroby a stovky dalších nemocí, mnohem mnohem více lidí! Ale nikdo nás tím nestraší!“ zdůrazňuje zpěvačka, kterou koronavirová karanténa stála vztah s partnerem.

„Nemoce a smrt jsou součásti našeho života, do pr*ele! Byly, jsou a budou, a my to nezměníme,“ prohlašuje drsně. To, že v naší zemi zemřelo několik stovek lidí na koronavirus, podle ní není nikterak dramatické – vzhledem k tomu, že celkově je populace více než deset milionů…

„Chci vám, vážená vládo, vzkázat, že to, co jste dopustili na jaře, se podobá zločinu. Připravili jste statisíce lidí o práci, peníze, existenci a živobytí, vyvolali jste v lidech nesmyslnou paniku a strach, zničili jste zavedené systémy a procesy, a vzali jste lidem ideály a klid. Vaše směšné finanční podpory a almužny nikomu nepomohly, protože nemohou pokrýt všechny výdaje a ztráty, jen jste tím dostali stát do dluhu a nastolili jste hospodářskou krizi, ze které se jen tak nedostaneme, a jenom to odnesou naše budoucí generace.“

VIDEO: Basiková je zamilovaná až po uši: Z Prahy se ale kvůli své lásce stěhovat nebude

Video
Video se připravuje ...

Basiková je zamilovaná až po uši: Z Prahy se ale kvůli své lásce stěhovat nebude Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

„V televizi, kde natáčím, nám dělají testy každý týden a už nás to všechny strašně štve, a já si tajně přeju, abych už ten kovid taky chytla a už to měla za sebou. Já chci covid!!!“ běsnila na závěr rozezlená zpěvačka, a její slova na facebooku získala do dnešního dne již neskutečných 27 tisíc lajků a 27 tisíc sdílení. 

Její názor není nikterak ojedinělý, v Česku stále přibývá více odpůrců roušek i jiných vládních nařízení, jako například teď uzavírání některých škol. I proto jsme se dostali pro neustále se zvyšující počet nakažených na špici žebříčku nejvíce postižených zemí v Evropě, a mnohé okolní státy, které se s touto chorobou potýkají lépe než my, již začínají pro naše občany omezovat vstup…

Fotogalerie
44 fotografií