„Milí příznivci, jsem nesmírně ráda, že vám můžeme představit oficiální trailer k filmu Karel. Věřím, že na vás dokáže alespoň částečně přenést obrovskou otevřenost a lásku, se kterou film vznikal,“ napsala Ivana Gottová na facebooku jen pár momentů před zveřejněním prvního oficiálního traileru.

Snímek slibuje ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta, zpěvák se v něm společně s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou vydává po stopách svého života. Setkává se s lidmi, kteří sehráli v jeho životě důležitou úlohu, a vrací se na místa, jež v něm zanechala výraznou stopu. Jedním z takových míst je i konzervatoř, kde čeká jedno z mnoha překvapení - zjištění, že si kdysi vysloužil dvojku z chování a čtyřku z píle.

Video: Paulová skončila v nemocnici, Bočanová v karanténě! A Febiofest zahájí s Gottem!

Video
Video se připravuje ...

Paulová skončila v nemocnici, Bočanová v karanténě! A Febiofest zahájí s Gottem! Petr Macek, Lukáš Červený

V dokumentu diváci prozkoumají i Gottovy nejtemnější chvíle včetně smutné diagnózy akutní leukemie. „Až se otevřou dveře, nefňukáme,“ oznámí manželce chvíli před vstupem do doktorovy kanceláře Karel. „Zdá se, že pacienti, kteří dostávají tento lék, tak mají lepší kvalitu života,“ vyslechnou si následně v ordinaci. Ivana si utře slzy a Gott lékaři poděkuje.

Silné jsou také záběry přímo z Bertramky. Karel sedící u stolu s plnou hrstí léků v ruce nebo šlapající na rotopedu v potemnělé místnosti a sledující beze slova dění za oknem. Nebo jak si zpěvák hraje s dcerami a vyznává se z obrovské bolesti plynoucí z uvědomění si, že je neuvidí dospívat, vzdát se, žít... Koneckonců, podívejte se na vložené VIDEO nebo do bohaté FOTOGALERIE ČLÁNKU. 

KAREL odhaluje Gottův rodinný život, jeho nadhled a humor, nevyhýbá se ale ani boji s nemocí. „S podporou obětavé lásky své ženy Ivanky zápasil s nemocí statečně. Jsem vděčná, že jsem s ním mohla strávit celý rok života ve chvílích šťastných a dojemných, ale i nelehkých," dodává režisérka.

Film Karel vstoupí do českých kin 15. října 2020 a zahájí Mezinárodní filmový festival Febiofest.

Oficiální trailer k dokumentu Karel:

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

Fotogalerie
151 fotografií