Známého herce a zaníceného rybáře jsme zastihli v Rožmberku nad Vltavou, jak jinak než s prutem v ruce a po pás ve vodě. „Můj kamarád Franta Kůrka tady má rybářskou baštu, kde celej rok vaří tu nejlepší rybí polívku na světě. Miluju ji i studenou k snídani,“ vylíčil pro Aha! nadšeně Rudolf, který u vody nabírá energii mezi natáčením.

Pstruha by prý pustil, ale okoun by skončil na talíři. „Okouni nemají tady v těch vodách co dělat,“ vysvětloval představitel Vlasty Peška  z nováckého seriálu Ulice. Zároveň hraje i v divadle a v létě jezdí na zájezdy s představením Divadla Bez zábradlí Blbec k večeři.

Nyní se objeví také v novém filmu režiséra Tomáše Magnuska (36) Stáří není pro sraby, v němž si důchodce ještě před smrtí touží splnit svá přání. S tím se Hrušínský neztotožňuje. „Já už si tahle přání raději plním posledních třicet let. Nečekal jsem, až budu nad hrobem, to bych už taky nemusel nic stihnout,“ prozradil.

VIDEO: Rudolf Hrušinský v rozhovoru prozradil, jak se dostal k herectví...

Video
Video se připravuje ...

Rudolf Hrušinský Blesk.cz

Jeho velký sen je prý procestovat svět, nejlépe s prutem v ruce. „Skoro celý život jsem mohl cestovat akorát do NDR, a ještě s komplikacemi. Takže v době, kdy to jde, se snažím dohnat, co můžu. Věk je ale neúprosný a nevím, jestli všechno stihnu,“ narážel na minulý režim herec.

Když kvůli práci nemůže odjet chytat třeba dravé tajmeny v Mongolsku, spokojí se rád s naším povodím. „Na pstruhy mám nejraději horní tok Vltavy, od Vyššího Brodu k Rožmberku, miluji i Otavu od Annína po Žichovice. Na kapry jezdím na Lužnici, Berounku a do Třeboně,“ dodal téměř zasněně Rudolf.

VIDEO: Tohle vás čeká v nové sezóně Ulice!

Video
Video se připravuje ...

Tohle vás čeká v nové sezóně! TV Nova

Fotogalerie
141 fotografií