To a mnohem více nadzdvihlo Dominiku ze židle. „Podívejte, já nejsem ta, která by měla každého kontaktovat! To přece musí být oboustranné. Lucii a její mamince jsem loni na karu po tatínkově pohřbu na sebe nový telefon dala. Obě tvrdily, jak teď budeme více v kontaktu – a skutek utek. Ani jedna se neozvala, tak ať se do mě nenaváží, že jsem někoho odstřihla ze života,“ brání se nejstarší Gottova dcera. A přidává nepříjemnou zkušenost s Lucií z loňského léta.

VIDEO: Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou David Turek, Lukáš Červený

Byla odtažitá

Příští týden v úterý to bude přesně rok, co se obě setkaly s tátou Karlem u něho doma na Bertramce, kde s ním „dooslavily“ jeho 80. narozeniny. Dominika tehdy do Prahy přiletěla z Finska, kde v té době žila s manželem Timem Tolkkim (54), ve špatném stavu. Brala léky na uklidnění a nebyla vůbec ve formě. „K Lucce jsem se chovala mile. Ale ona byla celou dobu na Bertramce odtažitá. Druhý den si pak postěžovala Ivaně, že se mě bála, že se mě štítila. Proboha, proč to neřekla mně,“ táže se Dominika.

Ostuda rodiny

„Proč se mi nepodívala do očí a neřekla – vypadáš strašně! Vím, že jsem byla v děsném stavu, ale je to prostě ségra, tak mi to mohla říct a ne si stěžovat Ivaně, která už mě v té době nazývala ostudou rodiny,“ dodala naštvaně Dominika na adresu své sestry Lucie a vdovy Ivany Gottové (44).

Dopis do nebe a rozvod

Střet sester vyvolal „dopis do nebe“, který se v předvečer nedožitých 81. narozenin Karla Gotta objevil na jeho hrobě na pražských Malvazinkách. Jsou na něm podepsáni vdova Ivana, dcery Charlotte (14), Nelly (12), Lucie a vnuci Vojta (10), Honza (8). Chybí tam podpis nejen Dominiky, ale také otce obou chlapců Jana Kovaříka (40). Lucie se s ním totiž právě rozvádí. „Když jsem se v prosinci vrátila do Česka, tak mi Honza od Lucky psal, zda se neuvidíme, že by byl rád, kdybych přijela. Postěžoval si přitom, že je Lucka hodně pod vlivem Ivany a že kvůli tomu mají doma problémy,“ svěřila minulý týden deníku Aha! Dominika.

Sestra ji vzápětí nařkla ze lži: „K mému rozvodu a informacím, že jsem pod vlivem Ivanky, uvádím, že nejsem pod vlivem nikoho, naše nefungující manželství bylo a je naší soukromou záležitostí,“ prohlásila Lucie. „Nemyslela jsem to tak, že ovlivnila jejich vztah, ale jak mi Honza napsal, přímo Lucku jako takovou. V řadách věcí,“ upřesňuje Dominika s tím, že k rozvodu své sestry se už nechce vyjadřovat.

VIDEO: Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel David Turek, Lukáš Červený

Kdo na koho kašle?

Vdova Ivana vydala přes svou tiskovou mluvčí Anetu Stolzovou prohlášení, v němž vysvětluje, proč nebyla Dominika podepsaná pod dopisem na hrobě. „Dominika není s Ivanou v kontaktu a o rodinu se od svého návratu do Česka nezajímá. Stejně tak se nezajímala o uložení otce a nezajímá se ani o hrob. Nezavolala Ivaně ani Lucii, aby se na čemkoliv okolo nedožitých otcových narozenin domluvila,“ prohlásila mluvčí Stolzová.

„Není pravda, že se o rodinu svého otce nezajímám. A je na manželce mého otce, aby děti obvolala a sdělila jim formu uctění jeho památky. S rodinou, včetně sestřiček, v kontaktu jsem,“ hájí se Dominika. Lucie ale tvrdí něco jiného: „Nové číslo mi na sebe nedala. Nemám se s ní jak spojit. Říká lži. Vůbec se mi neozvala...“

Fotogalerie
73 fotografií