Vdova Ivana Gottová (44) zaměstnance Správy pražských hřbitovů přímo poprosila, aby v době výročí zpěvákova narození na dění kolem hrobu dohlédli. Už teď je tam dost lidí a situace se bude ještě stupňovat.

„Situaci okolo hrobového místa Mistra Karla Gotta na žádost jeho nejbližších už monitorujeme. Největší pozornost směřujeme na úterý 14. července, kdy je výročí narození pana Gotta,“ potvrdil pro deník Aha! ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha.

První ukázka z chytaného dokumentu o Gottovi:

Video
Video se připravuje ...

První záběry z filmu KAREL Bontonfilm

 

Největší obavou Ivany a ostatně i správy hřbitova je to, aby od stovek hořících svíček nevznikl požár, nezasáhl pamětní desku či okolí místa posledního odpočinku Gotta, jak se tomu stalo už letos v lednu. „Nedávejte, prosím, hořící svíčky bez rozmyslu pod keře nebo do blízkosti květinové výzdoby,“ radí fanouškům i Gottovým kolegům mluvčí Správy pražských hřbitovů Oldřiška Dvořáčková.

Pokud by bylo horké a suché počasí, musel by hřbitov umísťování hořících svíček plošně zakázat, ale to teď není na pořadu dne. Přesto by tato nařízení nikdo neměl podceňovat. „Například jen na malvazinském hřbitově došlo loni k pěti drobnějším požárům zaviněným neukázněnými návštěvníky hřbitovů,“ dodala mluvčí Dvořáčková.

Už o víkendu k hrobu na Malvazinkách proudily davy a řada Gottových fanynek si opět zaplakala. „Strašně mě to dojalo, protože jsem ho milovala! Až tady si člověk naplno uvědomí, že už není mezi námi,“ posteskla si například Pavlína z Ostravy, která strávila s rodinou víkend v Praze. „Kluku zlatá, chybíš tady,“ nechala se zase slyšet uslzená paní Věra z Příbrami.

Vzkaz od rodiny

V pondělí v podvečer, den před nedožitými 81. narozeninami Karla Gotta, se jeho hrob vyprázdnil od svíček, které na něj nanosili jeho věrní fanoušci. A hlavně! Přibyla na něm cedule s dojemným vzkazem od rodiny, na níž stojí: „Drahý Kájo, milovaný tatínku a dědečku, moc nám chybíš, je tu bez Tebe velké prázdno. Vzpomínáme na Tebe s láskou každý den. Posíláme pusu do nebe. Ivana, Charlotte, Nelly, Lucie, Vojta a Honza,“ zní srdcervoucí slova milovanému zpěvákovi, pod kterými ovšem chybí jméno nejstarší dcery Dominiky Gottové.

Dominika pro Blesk na absenci svého jména reagovala poměrně rychle: "Uctím tatínka v průběhu týdne, o společné rodinné kytici jsem nevěděla,"uvedla nejstarší Gottova dcera stručně. O tom, že navštíví hrob až později, nicméně mluvila už dříve.

 

VIDEO: Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video
Video se připravuje ...

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
133 fotografií