Den po ukončení domácí karantény, kde byl po návratu ze Spojených států, si pro sebe primácký moderátor Petr Vágner připravil poměrně nečekaný úkol: Rozhodl se, že bude „běhat jako Forrest Gump“ ze známého filmu. A že rovnou podstoupí maraton! Vzhledem k omezení vlády musel ale téměř 44 kilometrů uběhnout na své zahradě. „Můj trenér, který mě připravuje i na Ironmana a triatlonové závody, mi řekl, že jsem opravdu magor,“ smál se Vágner, jenž se této výzvy původně trochu bál: Vzhledem ke všem těm koronavirovým opatřením totiž v poslední době vypustil a moc netrénoval.

Přesto ale jednoho dne vstal, nazul pořádné tenisky a dal se do běhu. Začal v devět hodin ráno a maratonskou vzdálenost ukrajoval po sedmnáctimetrových úsecích mezi altánem a záhonem, celkem běžel tam a zpět 2539x. Ráno prý běhal v rukavicích ve 3°C, odpoledne už v tričku, jelikož teploměr ukazoval krásných 24°C. Pohyb po zahradě byl náročný. „Musíš dělat menší kroky v nějakém tempu, takže běžíš po krůčkách, na rozdíl od normálního závodu,“ říká moderátor, jemuž největší problémy dělala snad jen povinná rouška. „Běhat s náhubkem je fakt dřina,“ smál se.

Ve finále Vágner uběhl 43 kilometrů a 160 metrů za 8 hodin 6 minut 47 sekund. „Chtěl jsem původně padesát kilometrů, ale i když byla hlava v pohodě, tak nesloužily nohy,“ prozradil Vágner, který má za sebou celou řadu nejrůznějších adrenalinových zážitků. Celkem udělal více než 72 tisíc kroků. Svým během chtěl povzbudit ty, kteří v době koronovairové krize zůstávají doma a ukázat jim, že sportovat se dá všude. „Víte snad o lepším způsobu, jak nejlépe oslavit ‚Mezinárodní den sportu‘?“ nadhodil na instagramu.

VIDEO: Petr Vágner z TopStaru: Potí krev kvůli závodu drsňáků!

Video
Video se připravuje ...

Petr Vágner z TopStaru: Potí krev kvůli závodu drsňáků! Facebook

Fotogalerie
61 fotografií