Vzhledem k tomu, že herec Lukáš Hejlík, známý gurmán a zakladatel Gastromapy, tedy aplikace, v níž si každý může najít ideální podnik, kam zajít na jídlo, si teď jako všichni musí na podobné mlsání nechat zajít chuť. A tak se dal alespoň na vzpomínání. Na instagramu připomněl svým fanouškům svou seriálovou kariéru. 

„První role se jmenovala Blbej Ferda v Četnickejch humoreskách, ale fotku ani strejda Google nenašel,“ žertoval sympatický umělec. Fotku mu o něco později jeho příznivci poslali, a tak Hejlík vysvětlil, jak se k postavě nepříliš bystrého vrátného z šantánu v epizodě Rýhonosec řepný vlastně dostal.

Byl jsem tehdy první rok v angažmá v Městském divadle v Brně. V šatně č. 99 se mnou byl Erik Pardus a ten mi tu roli dohodil,“ popisoval na sociálních sítích Hejlík. Erik Pardus (†54), jehož si diváci zamilovali coby strážmistra Zahálku, mimochodem zemřel v roce 2011, kdy podlehl rakovině plic. První dialog měl Hejlík ovšem s Ivanem Trojanem (55), co v Humoreskách ztvárnil štábního strážmistra Jarého. „Hned na začátku mi řekl, co a jak mám udělat, říct, kde si počkat, co zrychlit. Profík. A rok natáčení? Vůbec netuším, třeba 2005/06,“ tipnul si Hejlík, leč zmýlil se – šlo o rok 2007.

„Moje první role se prolínala seriálem Dobrá čtvrť II na České televizi. Jop, už tady jsem hrál doktora, i když nebyl takovej tydýt, jaký jsem hrál pozdějš,“ pokračoval herec, jemuž byl lékařský plášť svěřen například i v Ordinaci v růžové zahradě 2. Tam si zahrál sukničkářského plastického chirurga Kalinu. Také k Hejlíkovu působení v Dobré čtvrti se váže jedna zajímavost: „Bylo to v roce 2008 a casting jsem udělal s brutálním monclem. A z jednoho natáčení jel pak do Brna na porod Kláry,“ dodal tento dvojnásobný tatínek: Kromě dcery má se svou druhou manželkou Veronikou (37) syna Vojtěcha (4).

VIDEO: Lukáš Hejlík se naučil oblékat díky seriálu! Do té doby byl křupan 

Video
Video se připravuje ...

Lukáš Hejlík se naučil oblékat díky seriálu! Do té doby byl křupan Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
39 fotografií