„Je to tak, ale skoro nikdo o tom neví, možná tak dva lidé. Bylo to poměrně rychlé rozhodnutí. Jednalo se v zásadě jen o civilní obřad bez hostů,“ prozradil deníku Aha! jejich společný známý. Utajovaná svatba se dle jeho tvrzení měla odehrát ve Vídni, kde má Dáša byt.

On neznal ji, ona jeho

Když se v roce 2012 seznámili, písničkářka prý neměla tušení, kdo vlastně Kaiser je. „Vůbec jsem netušila, že na něco hraje. Popravdě jsem ani nevěděla, že je filmový herec. Já vůbec nevěděla, že je tak slavný! Kdybych to věděla, asi bych se neodvážila ho oslovit,“ prozradila Vokatá v rozhovoru pro časopis Téma. Oldovi to imponovalo. „To, že mě neznala, mě ohromilo. Každý po vás chce na ulici ještěrku, a najednou někdo, kdo nezná ani vozembouch. Že jsme ani jeden o druhém nic nevěděli, byl možná ten moment. Probudilo to v nás zvědavost,“ přizvukoval Kaiser.

20 let s Magorem

Dáša totiž prožila většinu svého života v disentu. Do společnosti disidentů ji přivedl první manžel Zdeněk Vokatý, známý pod přezdívkou Londýn. Jejich manželství ale dlouho nevydrželo. Když Dáša podepsala Chartu, emigrovala do Rakouska, kde žije střídavě dodnes. Dvacet let byla šťastná po boku básníka Ivana Martina Jirouse (†67), zvaného Magor. Když v roce 2011 náhle zemřel, zhroutil se jí svět. Až setkání s Oldou protrhlo mlhy. Byla to láska na první pohled. A právě ona probudila v herci jeho dlouho tlumenou muzikálnost. Málokdo věděl, že umí na housle, na kytaru, že rád zpívá. Začali spolu vystupovat a oba rozkvetli jak luční kvítí po letní bouřce.

Přestal kvůli ní i pít

Loni v polovině července ale Dáše hodně zatrnulo. Olda prodělal infarkt, zřejmě hlavně díky své milé se dostal do nemocnice včas a přežil bez následků. V IKEMu u profesora Jana Pirka (71) se za několik dní zotavil a byla to zase jeho milá písničkářka, kdo si ho odvezl domů na pražský Smíchov. Písničkářka dělala svému miláčkovi pomyšlení, jezdila na nákupy, hýčkala ho domácí kuchyní. Dokonce se šušká, že Olda díky ní konečně skončil s pitím a seká dobrotu. O tom, že změnili stav na ženatý/vdaná, ovšem doteď mlčí jako hrob.

Konvalinková by ho už nechtěla

První Kaiserova manželka Naďa Konvalinková (68) si užila své. Jako by nestačilo, že se kvůli rozvodu rodičů dostala do děcáku, kde zažila šikanu. Zlomyslný osud jí postavil do cesty právě Oldu. I když šestý smysl usměvavou herečku varoval, neuposlechla. Před láskou není obrany.

„Chodili jsme spolu a já věděla, že to není v pořádku. Rozešla jsem se s ním, ale stejně jsem si nemohla pomoci. Znovu jsme se sešli,“ přiznává Konvalinková v knize Rozpuštěné bolesti. „Měla jsem zkušenosti a už bych bývala měla vědět, že to nebude jiné. Ale naivně jsem se přesvědčovala, že se to zlepší,“ říká herečka. Nezlepšilo. Celé manželství, z něhož vzešla dcera Karolína (36), poznamenaly alkoholické excesy mimořádně talentovaného herce. I když Olda své běsy znal a několikrát se je pokusil v léčebně v Červeném Dvoře ze sebe vyhnat, stále nad ním vítězily. Přesto to těžce zkoušená Naďa vydržela čtvrt století. Až v roce 2004 se odhodlala k rozvodu. A pak přiznala, že kdyby šel vrátit čas, šla by nejspíš jinou cestou. „Asi bych si vedle sebe představovala někoho, kdo by byl víc nade mnou. Někoho moudřejšího a laskavě chápajícího, než abych byla já pořád ta neuvěřitelně a nekonečně chápavá,“ přiznala.

Dcera se potatila

Asi deset let po rozvodu se v kuloárech mluvilo o tom, že Naďa potkala nového muže. Herečka vše úzkostlivě tajila, střežila si své sladké tajemství jako oko v hlavě. Vztah se slibně vyvíjel skoro pět let. Podle kolegů ze zájezdových představení šlo o vzdělaného kultivovaného člověka, profesora, který působil mimo Prahu. Naďa jen zářila. Bohužel ani tento vztah jí ale nevydržel. Rozešli se sice v přátelském tónu, ale to herečce samotu neulehčilo. Aby toho nebylo málo, dcera Karolína, která zrovna dnes slaví 37. narozeniny, se hodně potatila. Také v ní dříme divoký duch, který jí nedovolí jít rovnou, jednoduchou cestou. I s ní má Konvalinková hlavně starosti. Není divu, že už po mužích moc nekouká.

VIDEO: Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště? 

Video
Video se připravuje ...

Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště? Markéta Reinischová, Aleš brunclík

Fotogalerie
40 fotografií