Se svou neodmyslitelnou dýmkou býval Dušan Klein (80) ozdobou každé společenské události. Ve společnosti už ho ale jen tak nepotkáme. „Manžel se omlouvá, ale kvůli indispozici řeči nemůže mluvit a ani poskytovat rozhovory,“ svěřila Aha! umělcova manželka Silvera. „Vzhledem k manželově zdravotnímu stavu bude oslava pouze v kruhu rodinném,“ prozradila paní Kleinová, zdůraznila však, že s kolegy z branže se i nadále snaží zůstat v kontaktu.

A ti zase na něj velice rádi vzpomínají. Například zdravotní sestřička Tonička z Básníků, která se zapsala do srdcí diváků svým ‚Kájo, ty musíš!‘, alias Jana Hlaváčová (81). „Spolupráce s panem režisérem byla vždy fantastická, profesionální a na velké úrovni. Moc ráda na ty časy vzpomínám. A k narozeninám mu přeji hlavně pevné zdraví,“ prohlásila herečka. Hlaváčová, která nedávno oplakala milovaného manžela Luďka Munzara (†85), na tom přitom také není zdravotně nejlépe. Dlouhá léta totiž bojuje s depresemi a Parkinsonovou chorobou.

Oceňovaný umělec Dušan Klein byl přitom ještě před třemi roky naprosto zdráv a pln elánu, a tak režíroval šestý díl Básníků – a dokonce se nebál hovořit ani o tom, že by dal klidně vzniknout ještě dílu sedmému. „Dušan Klein byl během natáčení v neuvěřitelné formě, musím se přiznat, že jsem to ani nečekal,“ zavzpomínal už dříve na vznik filmu Jak básníci čekají na zázrak David Matásek (56), představitel filmového Kendyho. „Myslím, že už jsme ale dobásníkovali…“ konstatoval smutně.

VIDEO: Dušan Klein na pohřbu Adolfa Borna (†85): Doufám, že mi nahoře drží místo!

Video
Video se připravuje ...

Dušan Klein na pohřbu Adolfa Borna (†85): Doufám, že mi nahoře drží místo! Blesk TV

Fotogalerie
34 fotografií