„Stále jsem z toho otřesený,“ přiznal Cimický - a to dokonce ani neřídil. Za volantem seděla kolegyně psycholožka z Modré laguny, zatímco Cimický byl vedle ní na takzvaném "sedadle smrti". „Mířili jsme na vizitu do ústavu do Mlékovic,“ upřesnil lékař důvod cesty. „Měli jsme obrovské štěstí, že do nás nikdo další už nenarazil. Ale dobře mi stále ještě není,“ přiznal Jan Cimický.

Muž, který má v popisu práce i konejšit oběti dopravních nehod, se nyní ocitl v úplně stejné pozici. Strach o život je v něm pořád, i čtyři dny po tom hrozivém incidentu. Není divu, podle popisu oné tragédie to rozhodně žádná legrace nebyla: náklaďák, který v tunelu riskantně předjížděl, do vozu s lékaři zezadu narazil, vůz se stal neovladatelným, roztočil se, a přejel přes dva jízdní pruhy, načež narazil rovnou do protější zdi.

„Mohu potvrdit, že dopravní nehoda nákladního a osobního vozidla se stala. Jeden z účastníků nehody porušil při předjíždění zákon o provozu na pozemních komunikacích. Kolegové vyřešili přestupek na místě,“ uvedl k tomu mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podobně nebezpečná nehoda se Cimickému už stala před 12 lety. V roce 2007 - taky v dubnu - jel Jan Cimický s přáteli z besedy z Luhačovic. V plné rychlosti do nich na 118. kilometru D1 zezadu narazilo auto. Škodu Fabii náraz roztočil a odrazil na svodidla. Cimický byl sice připoutaný, pás se ale nárazem utrhl. I se sedadlem.

„Dopadl jsem nejlépe, jen s pohmožděninami. Řidič měl zlomených šest žeber a lopatku. Všichni, kdo nehodu viděli, nechápali, jak jsme to mohli přežít,“ řekl tehdy Blesku Cimický.

Autonehody jsou známému psychologovi nejspíše osudem. Jeho bratra naboural opilý řidič náklaďáku a málem ho zabil, a o maminku přišel tehdy, když ji srazilo auto při přecházení silnice...

VIDEO: Nehoda Jana Cimického v Cholupickém tunelu

Fotogalerie
19 fotografií