Na specializované kardiologické oddělení zamířil oblíbený herec už 8. dubna. V největším kardiocentru v České republice, které se zabývá léčbou srdečních a cévních onemocnění, byl prý principál Divadla Na Jezerce přijat jenom s malou taškou.

„Ležím v IKEMu, byl jsem na takovém drobném zákroku se srdcem,“ potvrdil Hrušínský o něco později magazínu Sedmička. Podle informací Blesku se herec, v poslední době populární jakožto Frank Kostka v divadelní hře Aristokratka, už cítí dobře. Dokonce stráví Velikonoce doma. „Já o tom nechci mluvit, ono o nic vlastně nešlo,“ bagatelizoval celou situaci pro Blesk.

Už před necelými čtyřmi lety se o Hrušínského bál celý národ. Tehdy mu totiž prasknul žlučník, poté tepna v břiše a nakonec bojoval i s vážným zápalem plic. Několik dní navíc strávil v umělém spánku, naštěstí ale při něm stáli všichni svatí a nejmladší syn Rudolfa Hrušínského (†73) se úspěšně uzdravil.

V IKEMu se ostatně léčil i režisér Juraj Jakubisko (80), který se zde stal pravděpodobně jedním z nejstarších pacientů, jimž zde bylo transplantováno srdce.

VIDEO: Jan Hrušínský o kolapsu: Poznal jsem hranici mezi životem a smrtí!

Video
Video se připravuje ...

Jan Hrušínský o kolapsu: Poznal jsem hranici mezi životem a smrtí! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
27 fotografií