Sympatická blondýnka s výrazným hlasem, Veronika Žilková, se prozatím rozloučila se svou kariérou prostřednictvím sociálních sítí. Na Instagram totiž nahrála velice smutné selfíčko, na kterém stojí zády k (zatím ještě) prázdnému divadlu, a připsala k němu: „Dnes v lednu naposled české jeviště a od zítra už JEN izraelské hlediště.“

Jejím posledním představením se stala komedie Čarodějky v kuchyni, kde hraje ještě s Michaelou Dolinovou (54), Ladislavem Ondřejem (27) či se svým synem Vincentem Navrátilem (21).

Nyní čeká Žilkovou velké balení a přesun do Izraele, kam se stěhuje za svým manželem Martinem Stropnickým. Ten totiž v Tel Avivu pracuje jako český velvyslanec. Spolu s ní do téhle daleké země odcestuje i jejich pubertální dcera Kordulka (13), která zde „na zkoušku“ nastoupí do školy na začátku druhého pololetí.

Půl roku bude údajně studovat v angličtině, a pak se prý uvidí. Pokud se jak Kordulka, tak Veronika úspěšně zadaptují, zůstanou se Stropnickým po celou dobu jeho pracovního působení. Pokud ne, vrátí se spolu zpátky do Česka.

Přesto Žilkovou pracovní povinnosti donutí naši republiku pravidelně navštěvovat, herectví koneckonců na hřebíček nepověsila definitivně. „Budu létat do Čech, abych si zavařila. Budu manželovi utíkat za Dolinovou. Mám s Míšou smlouvu, kterou musím dodržet,“ odtajnila Žilková, kterou ale bude ve většině termínů Čarodějek v kuchyni alternovat herečka Sandra Pogodová (43).

Kdo by si ale myslel, že se Žilková na Blízkém východě bude nudit, tak se hluboce mýlí. Jako stálice na televizních obrazovkách a aktivní i na poli divadelního herectví v Izraeli rozhodně nechce jen tak sedět s rukama v klíně: „Uvažuji o nabídce Českého centra, že bych tam nastoupila do kanceláře a pomáhala s kulturní agendou. Bylo by to jen na půl úvazku, ale ráda bych nějakou činnost,“ přiznala v říjnu Blesku.

VIDEO: Veronika Žilková a Michaela Dolinová představují divadelní hru Čarodějky v kuchyni.

Fotogalerie
36 fotografií