Jakub Štáfek je sice známý především z nekonečné Ulice, kde ztvárnil Matěje Jordána, a natáčením tohoto seriálu strávil valnou část svého života, popularitu získal až jako nepříliš inteligentní fotbalista Julius Lavický z internetového počinu Vyšehrad. Nyní se zúčastnil boxerského utkání v pražské Lucerně, kde všem názorně dokázal, že zvládne mnohem více než jen herectví – na body totiž porazil ve svém docela prvním profi zápasu doposud neznámý boxerský talent, mladičkého Štěpána Vrbu (18).

Během vážení a klasického „face to face“ pohledu ovšem herec neudržel seriózní tvář. Svou nevinnou poznámkou, aby se protivník nesmál, vyvedl z konceptu i jeho, a tak se nakonec s Vrbou smáli oba. V ringu už ovšem na žertíky čas nebyl, došlo na mnohé tvrdé údery a poté, co byl vyhlášen vítězem (vyhrál 2:1), putoval do nemocnice. Verdikt lékařů byl jasný, Štáfek si přivodil zlomeninu pravé ruky. Se sádrou se pak „Lavi“ sám pochlubil na Instagramu.

„Boxování je z fotbalu, natáčení a dalších mých aktivit fyzicky úplně nejnáročnější,“ svěřil se Štáfek moderátorovi boxerské show bezprostředně po zápase. „Říkají, že mám pokračovat, ale nechám si to projít hlavou. Tato meta, kterou jsem si stanovil, mi stačí,“ dodal skromně. Jeho zkušenější kolegové a odborníci přitom ocenili jeho dravost i slušnou techniku, dokázal se chytře vyhnout celé řadě ran svého soupeře, a jakmile se dostal do útoku, neváhal Vrbovi uštědřit několik velice dobrých a drsných ran.

Na zápas ho sice připravoval známý zápasník Petr Ondruš (38), Štáfek byl však před svým vystoupením v Lucerně nervózní a na pochybách. „Myslím si, že pro mě jako pro kuřáka a vlastně i v jednu chvíli alkoholika to bude docela slušný oříšek,“ posteskl si v rozhovoru pro TV Nova, přesto neztrácel ani optimismus ani svůj pověstný smysl pro humor. Když reportér zmínil, že se v Lucerně, kde měl boxovat, natáčel i slavný film Pěsti ve tmě, a vyzvídal, co to pro něj znamená, vtipně reagoval: „No, že se oholím dohola, abych vypadal jako mladý Vašut. To je základ. To musím.“

Video
Video se připravuje ...

Takhle pálí Lavi! Lavický nastoupil za Vyšehrad, ve vápně zazdil tutovku. iSport TV

Fotogalerie
35 fotografií