Čarodějka, která měla na Broadwayi premiéru v roce 2003, má na kontě řadu cen Tony a Grammy a devět let po sobě se stala nejvýdělečnějším muzikálem sezony. Jde o pohádkový příběh pro celou rodinu o čarodějnici se zelenou kůží, o které si celý svět myslí, že je zlá, ale není to tak úplně pravda. Hudbu složil Stephen Schwartz, libreto napsala Winnie Holzmanová.

Hledá se hvězda

V Praze se muzikál představí 14. září 2019 v GoJa Music Hall, v den Janečkových 75. narozenin. Kdo si zahraje dvě ústřední postavy, titulní zelenou čarodějku Elphabu a její kamarádku Glindu, se zatím neví.

„Vypsali jsme konkurz na všechny role. Dívky by měly mít zhruba osmnáct až třicet let,“ řekl Blesku producent úspěšných muzikálů Fantom Opery a Ples upírů. „Poprosil jsem Míšu Noskovou, aby pro mě výběr připravila, má o talentech současnosti velice dobrý přehled,“ prozradil Janeček.

Konkurzy svolává na první únorový týden, hledat bude i představitele krasavce Fiyera, tajemné madam Morrible i Čaroděje ze země Oz, na jehož příběh muzikál odkazuje. Derniéra Fantoma Opery, jehož Čarodějka vystřídá, je zatím stanovena na 9. června.

Fotogalerie
18 fotografií