Ledovka v posledních několika dnech pěkně potrápila Česko. A doplatila na ni i Jiřina Bohdalová. Podařilo se jí totiž uklouznout a zranit si kotník. „Já ctím Vánoce, ctím koledy, takže jsem si mohla zazpívat Koleda, koleda, Štěpáne, a tak dále... uklouzla jsem s ní na ledu,“ směje se herečka.

Nejbližší naplánované představení v Divadle Na Jezerce se tak ruší. „Divadlo, to bohužel nemůžu. Můžu takhle, ale že by mě nosili po scéně, to nejde,“ dodává herečka, která i přes nepřízeň zdraví sršela dobrou náladou. Díky zranění teď musí nohu udržovat v klidu, a tak se musí při chůzi opírat o berle. „Berle mám, ale zvykla jsem si jen na jednu. S dvěma tu rovnováhu chytám těžko. S tou jednou už mi to jde,“ popisuje svůj stav Bohdalová.

Jak rychle se bude moci k hraní vrátit, záleží plně na vyjádření pana doktora. Podle svých slov je ale herečka vzorným pacientem, jen to hojení by trošku popohnala. „Já už bych to sundala, už bych to zkoušela,“ dodává s úsměvem. Herečka ale před Vánoci určitě nezahálí. Vychází jí nová kniha o vaření, namluvila vánoční pohádky a na Štědrý večer se chystá premiéra její nové pohádky Kouzelník Žito.

Fotogalerie
52 fotografií