Natočila úspěšný film Sestřičky, který režíroval Karel Kachyňa (†79) a Alena Mihulová se za něj později provdala. Jenže režisér byl o 41 let starší a tak ze strachu, co na jejich vztah řekne okolí v tehdejší době, svou lásku 10 let skrývali před veřejností.

Měli spolu jedinou dceru Karolínu Kachyňovou a ta připravila své matce další zkoušku v životě. Je homosexuální. Ta se ale, na rozdíl od své matky, nebála, co na to řeknou ostatní.

„Potěšilo mě, že dcera chce žít od začátku v pravdě. Že přišla a řekla mi to. Jestli jsem v něčem byla dobrá matka, pak v tom, že viděla, jak se dají věci v životě zvládnout. Asi mi důvěřovala, že ji takhle přijmu,“ svěřila se v pořadu Výzva Mihulová. Ta je prý šťastná, že je dcera šťastná a to, že je lesba, přijala s naprostou přirozeností.

„Ani mí konzervativní rodiče s tím neměli problém. Jsem vděčná, že si dcera nemusela zažít deset let zbytečného skrývání jako já. Ona je odvážná,“ dodala herečka.

S dcerou, která má dlouhodobě přítelkyni, doma řeší i otázku registrovaného partnerství a případně i výchovu dětí. Podpořila by novelu zákona, který by umožnil stejnopohlavním párům uzavírat manželství? „Ano, já bych s tím souhlasila, už jen kvůli těm praktickým věcem a dětem. Vůbec si nedokážu představit, kdyby ta jedna holka zůstala s dítětem sama a nemohla je mít u sebe,“ přiznala Mihulová, která si ze všeho nejvíc přeje, aby se od své dcery dočkala dětí a byla babičkou.

Vánoční Blesk TV magazín v prodeji už v pátek!
Autor: Blesk

Fotogalerie
21 fotografií