Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slavní vzpomínají na 17. listopad: Jak prožívali sametovou revoluci v roce 1989?

/
  • Aleš Háma s manželkou
    17. listopadu 2018 ● 15:50

    Celá republika si v sobotu připomínala 17. listopad 1989, den kdy občané této země bojovali za demokracii a svobodu a pád komunismu. Na tento významný den zavzpomínali i české celebrity. Někteří v té době ani nežili, jiní bojovali spolu se studenty, ale všichni 17. listopad oslavují a vzpomínají na něj po svém. 

  • 1.

    Michaela Maurerová – herečka

    17. listopadu 1989 mi bylo 10 let. Ustřihla jsem si trikolóru z Jarmilek a připíchla si ji na svetr, abych taky byla součástí toho důležitýho dění, jak jsem to jenom byla schopná v těch 10 letech chápat. Všichni kolem byli šťastní a plný naděje a já nešťastná, že se v televizi nemůžu koukat na Studio kamarád, protože u nás pořád běžely jenom zprávy. Děkuju. Nezapomeňme, proč se zvonilo. 17. listopad 1989. Den za svobodu a demokracii. 

    Michaela Maurerová
    Autor: Instagram

     

  • 2.

    Monika Absolonová – zpěvačka

    Krásné sobotní ráno. Já pro samé kojení a pouze rodinné povinnosti přestávám mít přehled, kolikátého je. 17.11. Jsem moc ráda, že mě zastihl rok 1989 ve 13 letech a já můžu slavit Den boje za svobodu a demokracii. Moc děkuju, že můžu žít tady a teď a doufám, že tohle všechno, co máme (svobodu, demokracii a mír) nám vydrží pro další generace. Já si to pro kluky moc přeji. 

    Monika Absolonová
    Autor: Instagram

     

  • 3.

    Ester Geislerová – herečka

    „Václav Havel už tu není, ale jeho ideje zůstávají. Čas v těchto věcech nehraje žádnou roli,“ říká dalajlama.

    Ester Geislerová
    Autor: Instagram

  • 4.

    Monika Leová – modelka

    Kde domov můj? Tady! I když nevypadám jako „typická Češka“, je to tak! Milá republiko, opožděně vše nejlepší ke 100letému výročí a dnes oslavy 29 let svobody. Děkujeme! Krásný 17. listopad všem. 

    Monika Leová
    Autor: Instagram

  • 5.

    Tereza Maxová – modelka

    Moje milé děti. „V demokracii je to složité. Je třeba, aby se v ní angažovali všichni,“ řekl Václav Havel. 17. listopad 1989. Sametová revoluce. Svobodu pro všechny. Václav Havel. 

    Tereza Maxová
    Autor: Instagram

  • 6.

    Tomáš Klus – zpěvák

    Před 79 lety byly uzavřeny české vysoké školy, představitelé studentských hnutí byli popraveni a dalších 1200 studentů bylo zbito a odvezeno do koncentračních táborů. Jsem v obrovské úctě před takovou odvahou. Čest jejich památce.

    Pak přišel Mordor. Mohl za to Hitler. 

    Skončila válka a jen jsme se nadechli, zklamal nás Beneš, zblbnul Gottwald a za všechno mohl Stalin. Dubček v ‘68 vyměkl a před 29 lety to celý udělal Havel.

    Zeman a Babiš jsou taky jen znamením doby. Esence myšlení společnosti, která jediná určuje svou spoluprácí, či nespoluprácí, podílením/nepodílením se na ději, co s ní bude... Jedinci přinášejí vize, popřípadě plní roli špuntu, či rozbušky. Vrchním hybatelem je ale lid, společnost, občané. 

    Přál bych nám všem, ať konečně najdeme klíče od svého občanského sebevědomí, zodpovědnosti a jistoty, že nejsme nástrojem moci, ale jejím nástrojářem.

    Vládne nám nespokojenost, ale víme, jak být spokojeni? Mluvme spolu, využijme tento významný den k vyvěšení bílé vlajky napříč tábory, které jsou jeden o druhém přesvědčeni, že lžou, a bez předsudků vštěpovaných nám hlavami toho, či onoho proudu si řekněme jako lidi, jako jeden národ, quo vadis, Česko? A jak tam chceš dojít? 

    Nenechme se dojit. Mluvme solu. Respublica. Naše věc. Podílet se na naději. Násilí plodí násilí. Zlo nevymýtíš zlem. Hrdě a s vděčností. Lež selže. Pořád to samé. 321. den roku. 

    Tomáš Klus
    Autor: Instagram

     

  • 7.

    Aleš Háma – herec

    Dnes je to 29 let od Sametové revoluce. Byla to doba krasná, plná nadšení, sounáležitostí, tolerance, lásky a odhodlání. Každý z vás ať usoudí podle sebe, kolik z toho v něm zbylo a co z toho by chtěl hýčkat v sobě dál. Já s jistotou vím, že nechci bezohlednost, sobectví a ctít a tolerovat myšlenku, že všechny prostředky vedoucí k dosažení cíle jsou správné. Nejsou, jsou-li bezohledné, nemorální a bezcharakterní, pak by pro ně neměl být v naší společnosti sebemenší prostor.

    17. listopad. Sametová revoluce. Výročí. Díky za svobodu. 

    Aleš Háma s manželkou
    Autor: Instagram

  • 8.

    Iva Pazderková – herečka

    17. LISTOPAD. Den boje za SVOBODU A DEMOKRACII. Pojďme ho společně oslavit tím, že si dodáme bez ohledu na politické preference sílu a motivaci ke slušnému a mírumilovnému dialogu. Boj klidem. Příklady táhnou. Hluboce věřím, že "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". Přeji krásný svátek a těším se na vás dnes na Václavském náměstí na festivalu svobody.

    17. listopad 1989. Sluníčkářka z posledních sil. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Pravda. Láska. Dialog. Spolu. Havloid. Občan. 

    Iva Pazderková
    Autor: Instagram

  • 9.

    Eliška Křenková – herečka

    17. listopad. Stejné, stejné, ale jiné. Sejdeme se u koně. Nenech jim vzít demokracii. 

    Eliška Křenková
    Autor: Instagram

  • 10.

    Vojtěch Bernatský – moderátor

    Jak moc a možná ještě víc to dnes platí. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Věřím, miluji a vzpomínám. 17. listopad. Václav Havel. Vzpomínáme. Věříme. Pravda  láska. 

    Vojtěch Bernatský
    Autor: Instagram

  • 11.

    Vladimir 518 – rapper

    Dnešní den 17. listopadu hodlám oslavit přímo na Národní třídě, stavte se taky! Díky, že můžeme.

    Rapper Vladimir 518
    Autor: Instagram

  • 12.

    Mahulena Bočanová – herečka

    Mahulena k dnešnímu výročí svobody a demokracie nic nenapsala, jen na Instagram přidala list kalendáře dnešního data s připomenutím, že má dnes svátek. 

    Mahulena Bočanová
    Autor: Instagram

    Fotogalerie
    51 fotografií

    Připomeňte si významné události roku 1989

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 28

janhu: samo se nestalo nic, šlo o teroristické puče CIA,plánované,cílené, i s plánem vytunelování zotročení , zadlužení, všech zemí východního bloku

(18. 11. 2018 20:34)

spliny: Přesně tak,Bleskáč z nich dělá nadlidi, proboha čím se proslavili že slavní???? Vynalezl někdo z nich nějaký zázrak pro lidstvo, nebo našel lék na rakovinu?? Vždyť to byli ještě děcka kteří pr.d pamatují a ani ještě nepracovali tak co mohou vědět???

(18. 11. 2018 17:34)

sobotkova: Jací slavní? Na co mohou vzpomínat? Sotva většině teklo mléko po bradě. Ale jsou placeni Jidášovým stříbrňákem za to, že propagují lži prolhaných tunelářů, zlodějských tunelářů typu Kalouska , knížeze a spol.Bez toho by ani roli nedostali a museli by se živit rukama. Zatím co jich par set skáče a vyřvává ma Václaváku, milonu slušných a posctivých lidí dedí u televize a zlobí se za ty lži a kolaboraci rádoby mocných. Pozdravujete Soroše, Junkerse, Krvavou Madlen, mají to za pár. Pak vám pšenka již nepokvete.

(18. 11. 2018 15:20)

janhu: pamatuju si jak v Praze nějaké odporné zrůdy mluvily našim jménem a udělaly teroristický puč zla ti hitlerovi pohrobci nám dnes vládnou , havlofašistické stvůry odškodnili katolickou církev = kolaboranty s hitlerem a lížou anál,. němcům kteří plánovali naši genocidu havlofašisti ,.pučisti ,teroristi 1989 ožebračili miliony lidí které dostali do spárů lichvářů a soukromé exekutorské mafie ,okradli lidi o úspory inflací +miliony lidí bylo okradeno o mzdy podnikatelskými zločinci,šmejdy, podvodníky lichváři které tento zrůdný režim stvořil, + havlofašisti rozkradli majetek čr za 10 bilionů rozkradli stovky fabrik, zadlužili desítky bank, zadlužili stát 1,7 bilionem a občany 2 biliony, 70 000 bezdomovců živoří na ulicích, statisíce dalších lidí živoří na žebráckých ubytovnách plných štěnic jako v lágru , havlofašisti přinesli bídu, chudobu,nezaměstnanost, bezdomovectví drogy ve velkém, pančovaný líh, hazard, herny, kasina,

(18. 11. 2018 14:57)

flora: Naprostá většina dotázaných vůbec nepochopila otázku. Nebo netuší, co je to čas minulý. Pak s takovýma "inteligentama" veďte o něčem rozhovor

(18. 11. 2018 14:56)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy