Tři oříšky pro Popelku vznikaly v německé koprodukci, proto byl na Vorlíčka vznesen hned při přípravách dotaz, kdo z německých herců se v pohádce objeví. "Objednal jsem si tedy německý herecký seznam s fotografiemi a podle vizáže si vybíral. Měl jsem z divadla dobře okoukaného Rolfa Hoppeho, což by byl ideální král. Měl takové bezelstné bleděmodré oči. Znal jsem ho také z německých indiánek, kde hrál naopak grázly, samé velké role, ale na natáčení Tří oříšků mě moc nepřesvědčil," říká Vorlíček.

V čem ho herec zklamal? "Příliš nechápal, co vlastně hraje, pořád se se mnou přel, že král si přece nemůže dovolit dělat ze sebe blbce, a chtěl pojmout roli úplně jinak. Jeho kolegyně Karin Lesch, která představovala královnu, mu to musela vysvětlit. Snažila se ho navést do polohy někoho, kdo zapomněl, že byl také mladý a dělal lotroviny," vysvětluje Vorlíček spory ohledně pojetí postavy krále v knize, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka režisérových populárních filmů.

Video
Video se připravuje ...

Václav Vorlíček pokřtil svou biografii: Vzpomíná, jak ho zlobil Menšík! David Turek, Aleš Brunclík

"Paní Leschová se podle mě své role zhostila lépe, přestože nebyla herečka. Byla to manželka jednoho z vedoucích činitelů německého studia a mně se líbila, že byla taková elegantní a příjemná," dodává na adresu pohádkové královny. Do češtiny královský pár namluvili Otto Šimánek a Květa Fialová.

VIDEO: Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii?

Video
Video se připravuje ...

Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
14 fotografií