Štěpána z komedií Dušana Kleina (79), které teď v neděli vysílá televize Nova, pustila k vodě stejně jako herectví. Zamilovala se do režiséra Dušana Rapoše (65) a psychologie. „Ona udělala úžasnou věc. Když byla na absolutním vrcholu, šla studovat do Olomouce psychologii. Dlouhé roky má svou psychologickou praxi, je odbornicí, ke které chodí celá republika. Nemusí čekat na telefon od agentur, zda pro ni mají, nebo nemají nějakou tu roli,“ promluvil o Evě její manžel. A je na ni právem hrdý.

„Rozhodla se, že bude pomáhat dětem, ale i dospělým dostat se z traumat. Používá speciální metodu, jejíž součástí je hypnóza, dělá to jen pár lidí v Evropě. Je to něco unikátního, spolupracuje s Američany. Kéž bych měl tak plné kinosály, jako má Eva ordinaci,“ řekl pro slovenský portál Pluska.sk Rapoš, který svou manželku podporuje v práci stejně jako ona jeho. Pár se spolu po dlouhé době objevil ve společnosti na premiéře pohádky Když draka bolí hlava, kterou režíroval.

Evino srdce zlomil v Básníkách Pavel Kříž (57) coby Štěpán, ale v reálu je získal režisér a hudební skladatel Dušan Rapoš (61), kterého si v roce 2000 po patnácti letech soužití vzala v Las Vegas. Nedlouho poté se jí narodila první dcera Tara (17) a o tři roky později Rita (14). „Zamilovala jsem se na první pohled a vůbec jsem nevěděla, že je režisér. Když jsem ho viděla poprvé, myslela jsem, že je to nějaký asistent. Nevím, čím to je, že nám to vydrželo, možná i tím, že jsme se v určité době až tak často nevídali,“ prozradila Eva.

Video: Upoutávka na film Jak básníkům chutná život

Fotogalerie
17 fotografií