Unavený, ale spokojený. Petr Novotný (71) přišel do vyhlášeného Kuřáckého hudebního klubu Palmovka oslavit s Fešáky CD z loňské Lucerny k padesátinám skupiny. „Už si nezazpívám,“ řekl, když slyšel klip, kde je jeho písnička Dokud ještě žijeme, všechno je ok. Nahrávka jeho hlasu je ale z roku 2001. „Táta nejvíc pookřeje, když přijdou vnoučata,“ prozradil syn Pavel Novotný (37).

Televizní bavič jinak dorazil ve výborné náladě. Aby taky ne, když se tu zase sešel se svými Fešáky. Právě to si bavič přál ze všeho nejvíc, už když měl zdravotní problémy – mít možnost si s nimi znovu poklábosit. I když před měsícem absolvoval operaci prostaty, kterou potřeboval už od jara, nedal na sobě vůbec nic znát. Pořád se usmíval a dobře se bavil.

Po jeho potížích se srdcem a po mrtvici se ho ale lékaři dlouho zdráhali uvést do narkózy. Nakonec se rozhodli, že mu operaci přece jen provedou, i proto, že po náhlé hospitalizaci v lednu strávil tři dny v umělém spánku a jeho tělo to zvládlo na výbornou. A podle všeho to bylo dobré rozhodnutí.

Fešáky založil v roce 1974 Pavel Brümer (†69) a v témže roce se připojili Michal Tučný (†48), Tomáš Linka (72) a Petr Novotný (71). Sestava v tomto složení fungovala až do roku 1980, kdy se Tučný trhl a založil si Tučňáky. V roce 1994 – po dvaceti letech – opustil Fešáky i Petr Novotný, protože se chtěl věnovat své agentuře a pořadům na Nově. Kapela bez jediné přestávky funguje dodnes, přestože ji už vedle Brümera do „nebeskýho báru“ opustili Jindřich Šťáhlavský (†67), Jan Turek (†71), František Pátek (†80), Josef Mladý(†63) a Martin Melničenko (†54).

Fotogalerie
26 fotografií