„On mě už poznal i na dálku! Konečně už má udělané čočky!“ vtipkovala Lucie na účet svého partnera na úterním křtu nové desky Jitky Zelenkové (68). Narážela tak na největší Achillovu patu protřelého saxofonisty – slabozrakost. Ještě před pár lety totiž musel střídat hned troje brýle a trápil se s dioptriemi. „Ano, byl jsem na operaci, kdy mi implantovali multifokální čočky. Hned od začátku jsem fantasticky viděl,“ potvrdil deníku Aha! Felix.

„Díky své práci potřebuji být v kontaktu nejen s partiturou a kolegy hudebníky, ale i s publikem, a to bych na každém vystoupení musel střídat troje brýle. Operace tak tenhle můj problém vyřešila,“ rozvyprávěl se na stránkách kliniky, kde zákrok podstoupil.

„Operace probíhala velmi jednoduše, nakapou vám do očí, pan primář povídá, co právě dělá, a za pět minut je bez bolesti hotovo. Je to neuvěřitelné – ráno si sundáte obvaz a vidíte bez brýlí,“ dodal nadšeně. „Vidím jak na blízko, tak na dálku,“ vysvětlil Aha! Slováček. Co by neudělal kvůli mladé lásce...

Fotogalerie
27 fotografií