PROČ SKONČIL ŘEPKA PŘED SOUDEM?

++ Inkriminovaný vůz má za sebou velmi zajímavou historii. Mercedes GL 350 používala Řepkova tehdejší partnerka Vlaďka Erbová (37).

++ Modelka s ním v květnu 2014 najela do jednoho z vykonavatelů exekuce v černošické vile, kteří tam vtrhli kvůli Tomášovu milionovému dluhu na alimentech na děti z prvního manželství.

VIDEO: Obhájce Tomáše Řepky: K dalšímu stání přijde s čertem!

Video
Video se připravuje ...

Obhájce Tomáše Řepky: K dalšímu stání přijde s čertem! Tereza Hühnelová, Jan Jedlička

++ Vozidlo ten den zabavila exekutorská kancelář. Následně ho údajně za 1,1 milionu korun vykoupila jiná firma, která ho pronajala opět Řepkovi. 

++ Společnost měla následně během roku 2016 žádat Řepku o vrácení vozu. Když se tak nedělo, začala po něm pátrat po vlastní ose a zjistila, že se automobil v únoru 2017 objevil v továrním servisu Mercedes v Moravskoslezském kraji.

++ Podle svědectví měl Řepka prodat vůz, který mu vůbec nepatří, za milion korun své známé. A pak začal dělat mrtvého brouka. Právě dnes je soudní přelíčení v této kauze. Řepkovi hrozí trest odnětí svobody na 2 až 6 let. Před několika týdny přitom za pornoútok na exmanželku Vlaďku Erbovou vyfasoval u brněnského soudu půl roku natvrdo.

VIDEO: Pavel Novotný u soudu kvůli údajnému podvodu Tomáše Řepky: Vyhrožuje mi!

Video
Video se připravuje ...

Pavel Novotný u soudu kvůli údajnému podvodu Tomáše Řepky: Vyhrožuje mi! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

ONLINE ze soudu s Tomášem Řepkou kvůli podvodu za milion
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
9:08
11. 10. 2018

Dobrý den, vítáme vás u online přenosu ze soudu s Tomášem Řepkou, který bude projednávat údajnou zpronevěru cizího auta, které prodal za milion korun.

 
9:09
11. 10. 2018

Právní zástupce Tomáše Řepky omluvil svého klienta, který k soudu nedorazí.

 
9:11
11. 10. 2018

Do soudní síně vešli právní zástupci a veřejnost, svědci zůstali na chodbě. Řepka v omluvě žádá, aby líčení bylo vedeno bez jeho přítomnosti.

 
9:13
11. 10. 2018

Žalobce čte obžalobu, podle které Tomáš Řepka spáchal zločin zpronevěry a poškozená strana požaduje náhradu škody 435 tisíc korun.

 
9:15
11. 10. 2018

Začal výslech svědků, jako první je do síně předvolána žena, které měl Řepka prodat auto, které nevlastnil.

 
9:17
11. 10. 2018

Do soudní síně vešel Pavel Novotný, který si oblékl mikinu s nápisem Blažková je dilina. Jak už bylo zmíněno, soud je veřejný.

 
9:23
11. 10. 2018

"Domluvili jsme se tak, že až bude hotová administrativa s firmou, tak auto přepíše na mě. Mělo to trvat dva až tři měsíce. Ale nic se nedělo. Při koupi a osobním setkání mi řekl, že technický průkaz není napsaný na něj. K předání došlo v hospodě v Praze 17. 12. 2016," tvrdila svědkyně. "Byl u toho i můj tehdejší přítel a Tomášův kamarád Boris," dodala svědkyně. "Domluvili jsme se na milionu korun, které jsem mu předala v hotovosti.  Tomáš navrhl sepsat papír o půjčce, abych měla aspoň něco, kdyby byl problém. A že kdyby byl problém, tak mi peníze vrátí," pokračuje svědkyně. Soudkyně svědkyni ukázala podepsaný papír.

 

 
9:25
11. 10. 2018

Poškozená tvrdí, že velký technický průkaz neviděla a netuší, kde byl. Měla jen malý technický průkaz a zelenou kartu. Vozidlo si odvezla a v klidu ho užívala. Jen neustále řešila přepis auta. Řepka jí stále tvrdil, že to řeší, nebo jí nezvedal telefony. Ale důvod, proč to nejde, nedokázal vysvětlit a vymlouval se, že mu z firmy nechtějí dát techničák, pak že má schůzku s právníkem a podobné výmluvy. Nikdy prý ale netvrdil, že je vlastníkem.

K&H společnost ji kontaktovala, jestli by byla vozidlo ochotná vydat. A ona řekla, že ano. Řepka jí ale vysvětlil, že auto nemá nikomu vydávat, že je jeho. Domluvili se tedy, že řeknou firmě, že auto má zpátky Řepka a ať si to s ním firma vyřídí sama. To auto ale měla stále ona a užívala ho.

 
9:29
11. 10. 2018

Za ten rok, co jezdila autem, se s Řepkou osobně nesetkala. Ten jí neustále po telefonu sliboval, že technický průkaz pošle poštou. Ale nic. 

 
9:32
11. 10. 2018

Nyní se svědkyně ptá Řepkův obhájce zda věděla, kdo je vlastníkem auta. Poškozená potvrdila, že věděla, že auto vlastní K&H. Kdyby došlo k přepisu, tak by milion korun brala jako kupní částku. Pak svědkyně odešla a přišel další svědek - Jiří Otáhal. 

 
9:33
11. 10. 2018

Jiří Otáhal potvrdil, že Tomáše Řepku zná, ale jen v kontextu tohoto případu. Poprvé ho viděl při podpisu smlouvy o vozidle. Otáhal byl firmou K&H pověřen, aby celou věc vyřešil. "Můj šéf je s panem Řepkou kamarád a pořád nad ním drží ochrannou ruku. Chtěl panu Řepkovi pomoct v době, kdy měl exekuce. Řepka s Erbovou auto potřebovali, a tak se dohodli, že auto od nich koupíme a peníze pošleme exekutorovi. Auto jsme zachránili, sepsali smlouvu a Řepka nám měl splácet nájemné, kterým se splácel bankovní úvěr," řekl svědek.

 
9:35
11. 10. 2018

Firma prý stála o to, aby auto nadále užíval Řepka. Měli v něm důvěru, byla to domluvená věc a měli dál takhle fungovat. Kupní cena byla větší, než požadoval exekutor, takže ten rozdíl dostal Řepka. Svědek Otáhal netuší, kdo komunikoval s exekutorem. Otáhal se s Tomášem potkal minimálně třikrát při podpisu smluv v Černošicích, buď u něj doma, nebo někde na parkovišti. Během výpovědi byl svědek Otáhal viditelně nervózní, koktal a zadrhával se. Soudkyně mu k nahlédnutí ukázala smlouvy.

 

 

 
9:41
11. 10. 2018

Státní zástupce: "Kdo Řepkovi vezl smlouvy a kdo byl přítomen u toho, když je podepisoval?" Svědek tvrdí, že firma K&H nechala Řepkovi plnou moc, aby mohl udělat přepis. Měsíční nájemné auta bylo 20 tisíc korun, Tomáš platil v hotovosti. Leckdy platil pozdě a nepravidelně, ale prý mu věřili. Ke konci ale přestal komunikovat a platit. Proto mu chtěli vypovědět nájemní smlouvu na auto.

 

 

 
9:45
11. 10. 2018

Po dobu nájmu s Řepkou komunikovali po telefonu, ale když přestal platit, tak se mu Otáhal nemohl dovolat a ani ho nezastihl doma. Kde byl, netuší, protože mu nikdo neotvíral. Uznal tedy za vhodné mu smlouvu vypovědět. Když mu to oznámil, tak na něj byl Řepka nepříjemný. Na začátku vznikla gentlemanská dohoda, že jakmile dojde k zaplacení závazku, Řepka si bude moci auto přepsat na sebe.

 
9:50
11. 10. 2018

Ale byla to jen ústní dohoda. Řepka říkal, že by byl rád, aby se to auto přepsalo na něj. Ale firma nejdřív chtěla doplatit úvěr od banky na auto, který byl na pět let. Soudkyně se ptá, čím se firma K&H zabývá. "Dříve jsme se zabývali leasingy na auta, pronajímali vozy a dělali úvěry na auta," říká Otáhal. Obchod s Řepkou dohodl sám šéf firmy pan Pivoda. 16. 7. 2014 byla podepsána první smlouva a další dvě během dalších pár dní.

 
9:53
11. 10. 2018

Zástupce se ptá, zda by na Řepku auto přepsali, kdyby plnil závazky. Svědek řekl, že ano. Přichází další svědek Jan Kaur...

 
9:56
11. 10. 2018

Soudkyně svědkovi předala dvě plné moci, na základě kterých byl zplnomocněn k vyřízení převodu a koupi vozu, jedna moc je od Řepky a druhá od firmy.

 
9:59
11. 10. 2018

Svědek si nevzpomíná, jaké dostal doklady pro vyřízení přepisu. Údajně musel mít plnou moc, technický malý průkaz a osvědčení o registraci vozidla.

 

 
Musel mit plnou moc, technicky prukaz maly a osvedceni o vozidle
Mysli ze nemel domluvenou zadnou odmenu za vyřízení, bylo to na zacatku jeho cinnosti, proto spoustu veci delal aby ziskal zakaznik
 
10:01
11. 10. 2018

Svědek Jan Kaur na všechno odpovídá, že si nic nepamatuje, ani komu předal papíry z přepisu.

Ještě budou předvoláni daší dva svědci na žádost státního zástupce. Řepkův obhájce se snaží vysvětlit, že nejsou důležití, protože šlo o Řepkova kamaráda Borise a expřítele údajné poškozené, a ti v celém případu nijak nefigurují. Jednání je na deset minut přerušeno.

 
10:11
11. 10. 2018

Přerušené přelíčení bylo opět zahájeno a všichni se vrátili do soudní síně.

 
10:13
11. 10. 2018

Soudkyně a státní zástupce prohlížejí všechny smlouvy a podklady, které k případu mají.

 
10:20
11. 10. 2018

Soudkyně se státním zástupcem budou muset počkat na odvolání krajského soudu v Brně, líčení se odročí.

 
10:22
11. 10. 2018

Hlavní líčení se odročuje za účelem opětovného předvolání obžalovaného a dalších dvou svědků.

 
10:23
11. 10. 2018

Vážení čtenáři, tím je online ze soudního přelíčení u konce. Děkujeme za pozornost.

Fotogalerie
12 fotografií