Daniel Barták získal hlavní cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli (Andreucio - muzikál Mefisto) na 12. ročníku DIMF (Daegu International Musical Festival). Prestižního festivalu, který je jediný svého druhu na světě, se i tentokrát zúčastnily muzikály ze všech koutů světa (jako například Flashdance (Londýn), I Love Piaf (Francie) atd.). V této světové konkurenci je takový úspěch významný a je malým zázrakem, že role Andreucia v podání Bartáka předčila v hlavní kategorii i tak zvučné světoznámé tituly.

Barták přitom původně v muzikálu hrát neměl, ale nakonec nahradil Jana Kříže, který nečekaně odešel. “Toto ocenění jsem, jakožto autor hudby a “zaskakující" herec, opravdu nečekal. Konkurence byla veliká, když vezmu v potaz, že jsme soupeřili například i s úspěšným Londýnským muzikálem a vyhrál jsem hlavní cenu za mužský herecký výkon v hlavní roli, tak tomu nemohu uvěřit," raduje se mladý skladatel, pokračovatel úspěšného muzikantského rodu. Známými skladateli jsou i jeho otec Zdeněk Barták (64) a nedávno zesnulý Zdeněk Barták starší (†89).

"Mrzí mě, že nebyl oceněn celý cast muzikálu Mefisto, stejně tak jako i ostatní tvůrci či realizační tým, bez kterých bych si na tuto cenu nikdy nesáhl. Tímto i jim patří veliký dík a věřím, že tato prestižní prezentace našeho muzikálu v zahraničí přinese “ovoce” Mefistovi i do budoucna,” dodává Barták.