Marta byla autorkou řady knih, například Loď v Bretani, Zrcadlení či Dům v Bretani. V knize Vypadni z mýho života z roku 2015 pak čerpala z vlastních zkušeností, jelikož popisovala rozvod s podnikatelem a politikem Vladimírem Železným, s nímž žila čtyřicet let a má s ním syna, novináře a moderátora Jakuba Železného (45).

Spolupracovala s vydavatelstvím Mladá fronta, které o její smrti informovalo prostřednictvím tiskové zprávy. „S velikou lítostí Vám bohužel musím oznámit, že jsme obdrželi smutnou zprávu o smrti domovské autorky MF paní spisovatelky Marty Davouze. Tuto zprávu nám sdělila její rodina."

Davouze, která se po rozvodu s Železným (v roce 2002) podruhé vdala za Francouze Joela a odstěhovala se s ním do francouzské Bretagne, se prý ještě letos v lednu setkala s fanoušky v Praze, ovšem už od roku 2009 bojovala s rakovinou, které nakonec i podlehla. Přestože byl její stav poslední tři roky prý velmi vážný, nikdy neztrácela naději a statečně zápolila dál.

„Musím říct, že jsem rakovinu nepřežila díky své statečnosti, ale díky lékařské vědě. Do háje, co člověku zbývá než přežít. A slzy v očích jsem z toho nikdy neměla, jak taky někde napsali," zlobila se dokonce pro MfD autorka, které se nelíbilo, když se kvůli rakovině někdo litoval.

VIDEO: Exšéf Novy Vladimír Železný: Zničilo mě Grossovo spiknutí!

Video
Video se připravuje ...

Exšéf Novy Vladimír Železný: Zničilo mě Grossovo spiknutí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
31 fotografií