Karina Havlů umírala v pražské motolské nemocnici opuštěná. Nebýt několika blízkých přátel, neměla by vůbec nikoho. Děti mít nemohla, a její manžel Igor, s nímž prožila čtyřicet let života, pro ni velice nečekaně skončil v roce 2016 ve vězení kvůli mnohamilionovým dluhům. Havlů bojovala s depresemi a existenčními problémy, které vyústily až v totální nervové zhroucení, odmítání potravy a smrt.

Nebude mít ani pořádný pohřeb. „Jejího manžela nepustili z vězení. Její přátelé tak pro Karin uspořádají zádušní mši v kostele, ale jen v úzkém kruhu. Oficiální pohřeb to není,“ prozradil zdroj Blesku.

Odpovídá tomu i dřívější vyjádření kamarádky Havlů, herečky Dany Homolové. Ta si po smrti kuchařky a překladatelky postěžovala, že vězeňská služba manželovi Havlů ani neumožnila umírající ženu navštívit v nemocnici. „Z nemocnice se ještě v pondělí před její smrtí posílala žádost na vězeňskou službu, aby jí bylo dovoleno rozloučit se s manželem, ale než to prošlo úředním molochem, Karin skonala. Je hrozné, že zemřela za takových podmínek,“ řekla Homolová.

Fotogalerie
3 fotografie