To jeho ho zaskočilo ve čtvrtek 10. května. „Byl jsem v podstatě v limbu,“ říká už s úsměvem filmového hrdiny Sněženek a machrů. Jen neháže tolik patkou a má úspornější pohyby. Hrudní kost má kvůli operaci vejpůl a srůstat mu bude tři měsíce. Do té doby si Antonínnesáhne na volant a nedonese domů nákup.

Boj o čas

Když mi řekli, že mi udělají rekonstrukci chlopně, přemýšlel jsem, zda se ještě někdy probudím,“ přiznává. První myšlenky v tu chvíli patřily jeho synům Tondovi (9) a Janovi (6). „Volal jsem své ex, aby je přivezla. Chtěl jsem je vidět, vždyť se mohlo stát cokoli. Bylo to o fous, protože přece jenom jeli až z Benešova. Jen patnáct minut nato jsem šel na sál,“ popisuje vypjaté chvíle Duchoslav, nyní už pohodlně usazený do lázeňského křesla. Stejně ale člověka trochu mrazí.

Balil sestřičky

Jako dobrý táta nechtěl, aby o něj měli kluci strach. „Poprosil jsem druhý den exmanželku, aby s nimi přijela ještě jednou. Aby viděli, že žiju, můžu vstát a chodit,“ říká o prvních chvílích s opraveným srdcem. Po narkóze měl prý všude jen hodně barevnou mlhu. Ale to by nebyl on, aby hned na pooperačním oddělení nebalil sestřičky. Sice o sobě ještě skoro nevěděl, ale instinkty se nezapřou.

Návrat

Jdeme lázeňskou kolonádou, většina lidí, kteří nás míjí, Duchoslavapoznává a loktem šťouchá do svých společníků. Antonín se usmívá a pookřává. „Mám srdce opravené z vlastního materiálu, proto budu moct vysadit prášky na ředění krve a zase začít sportovat,“ těší se. Taky se nemůže dočkat hraní. „V době, kdy mě operovali, jsem měl stát vedle Hanky Gregorové na jevišti. Dva měsíce zkoušení, a teď z toho nic není. Už jsme si s Hankou slíbili, že si to o prázdninách projedeme, abych byl na podzim připravený,“ plánuje.

Video: Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice Hana Höschlová, Michal Protivanský

Fotogalerie
14 fotografií