David Koller vystupoval na zimním stadionu Budvar Aréna v Českých Budějovicích 5. května v rámci benefičního festivalu Motorfest, který podporuje nejmladší hokejové naděje. Zatímco Tři sestry nebo Michal Hrůza byli v pohodě a vůbec jim nevadilo, že si je jejich fanoušci fotí nebo točí na mobil, Davida to dost vytočilo.

Během písničky přišel k jednomu divákovi, co si jeho vystoupení zaznamenával, a vzteky mu vytrhl mobil z ruky! „Rád bych reagoval na sobotní incident, jehož videozáznam koluje po internetu. Upřímně se omlouvám fotografovi za ostrou reakci a divákům za narušení příjemné atmosféry. V našich smluvních podmínkách je vysloven zákaz filmování, fotografování a nahrávání během koncertu a tento pán mě fotil tak dlouho a zblízka, že jsem to nakonec nedal. Prosím ho tímto, ať se mi ozve a vyřešíme to. Mrzí mě, když nastávají takové situace,“ napsal muzikant na svůj facebookový profil.

A jak se ukázalo, šlo o fotografa, který byl akreditován a měl povolení fotit! „Děkujeme za reakci ohledně našeho fotografa. Už byl informován o tom, aby se Vám ozval. I nás celá věc mrzí, kor když člověk pracuje dobrovolně – bez nároku na honorář ve svém volnu – s nejlepším úmyslem informovat lidi, kteří na koncertě nebyli, nebo jim naopak vzpomínky oživit. Pro ty, kteří nemají dostatek informací, náš fotograf byl na akci legitimně akreditován a měl povolení k focení. O tom, že fotit nesmí, nevěděl. Snad se vše vyřeší, přejeme klidný pobyt v Mikulově a pevné nervy,“ okomentoval Kollerovu reakci kulturní server pro jižní Čechy.

Fotogalerie
13 fotografií