Doby, kdy Štikovi včetně zeťáka Josefa Kokty (60) měli na účtech miliony, jsou tytam. Život na vysoké noze je dostal až do spárů exekutorů. Podle toho, jak se kontroverzní rodina prezentuje v primácké show, si s tím ale nikdo z nich neláme hlavu. Spíš naopak! Monika jezdí v novém luxusním BMW, pronajatý dům mají zařízený v nevkusném stylu ruských pracháčů a nešetří se ani na dovolených či značkovém oblečení. Vypadá to, že všechny peníze raději utratí za život na vysoké noze než za splátky svých závazků.

Máma Monika (45) i táta Michal (48) tvrdí, že podnikají v cestovním ruchu. Ona dokonce řičí, že maká 18 hodin denně včetně sobot a nedělí. Přitom je na ně podle veřejně dostupných informací Centrální evidence exekucí uvaleno dohromady 30 exekucí. Na Moniku pět v celkové hodnotě 204 726 korun a na Michala pětkrát tolik s celkovou »sekerou« 3 594 294 korun. V porovnání s nimi je jejich nejmladší dcera Charlotte (21) s částkou 17 046 korun sice břídil, ale protože se také nemá ke splácení, je jen otázka času, kdy její dluhy nakynou...

Rodiče jsou totiž nešťastným příkladem! Prvních sedm exekucí na ně bylo uvaleno už v roce 2013.

Jediným, na koho si zatím exekutoři nebrousí zuby, je starší dcera Ornella Koktová (25). I ta ale žije s dluhy! Má je totiž její manžel Pepa. Bývalý multimionář, který přišel o miliardové jmění spekulacemi na burze a rozvody, řeší sice »jen« dvě exekuce, zato na nezanedbatelnou částku 667 336 korun!

A zřejmě i proto se oba téhle bizarní podívané účastní...

Lže o majetku?!

Štiky si zvykly na dluhy a – jak se zdá – umějí v tom i plavat. Nikdo z nich oficiálně nevlastní žádnou nemovitost, všichni žijí v pronájmech, které čas od času prý neplatí. Přiznal to i Josef Kokta v prvním díle reality show.

A jak Monika přišla k luxusnímu autu a nebo drahým dovoleným? „Jednou tvrdí, že jí vůz koupil bohatý milenec, podruhé, že je její, a do třetice říká, že je půjčené, a to samé platí o dovolených, nechce nám na to moc odpovídat. Prý je nám do toho kulové,“ prozradila dcera Ornella, která sam netuší, jak je to s matčinými majetky. 

Monika Štiková: Milionářka z pavlače

Štiky si v pondělí ukously z koláče sledovanosti zhruba 450 tisíc diváků. To je méně, než se očekávalo! Jak se sonda do života bizarní rodiny zkrachovalých milionářů líbila jazykové lektorce Janě Postlerové (74)?

Do poklidných vod Primy vpluli predátoři, rodina Štikových. Vede je matka Monika, která má ostatní ve svém vleku, byť je zřetelné, že jedou podle předem připraveného scénáře. Monika v pořadu působí jako žena, která chce být mermomocí respektovaná, ale nedaří se jí to vybojovat. A zřejmě je taková i doopravdy. Když se jí něco nelíbí, mění se v příšernou fúrii a pavlačovou drbnu. Sprostá slova létají kadencí, kterou televize nestíhá vypípávat. A co je nejhorší, mezi tím je malé dítě, které to všechno slyší!

Monika podle všeho žije stylem »užij dne«. Touží být uznávaná, ale její slovní zásoba a chování jsou na takové úrovni, že na něco takového opravdu nestačí. Není s podivem, že se k ní rodina chová, jak se chová. Jsou otupělí. Nevím, kam to půjde dál...

Blesková zpráva: Monika a Michal Štikovi byli na život v luxusu zvyklí. Jejich rodiče byli zámožní podnikatelé. 

Fotogalerie
17 fotografií

Video: Tohle ve Štikách nebylo, televize by to neunesla: Filcky a německé ku*vy!

Video
Video se připravuje ...

Tohle ve Štikách nebylo, televize by to neunesla: Filcky a německé ku*vy! FTV Prima