Na slavnostním koncertě k nedožitým 80. narozeninám Karla Svobody pořádaném v rámci Febiofestu vystoupila řada pěveckých hvězd, například Eva Pilarová (78), Martin Chodúr (28), Monika Absolonová (41) či Marian Vojtko (44).

Poslední jmenovaný ovšem na pódiu ve Španělském sále Pražského hradu začal rozebírat i skladatelovo soukromí. „Nejvíce si pamatuju na to, když jsem jezdil do Jevan a Karel si mě vždy posadil do studia a přehrával mi nové písně,“ vyprávěl Vojtko. „A kdykoliv jsem na té sedačce ve studiu seděl, tak mi říkal: Víš, kolik ženských jsem tady měl?“

Diváci se začali smát, ovšem taková narážka nemohla jistě potěšit vdovu po Svobodovi. To si možná zpěvák hned vzápětí sám uvědomil, a tak rychle dodal: „Vendulo, myslel jsem to jako zpěvaček!“ Vendula Pizingerová se v danou chvíli ze všech sil snažila usmívat.

Ve skutečnosti ale určitě radost neměla. Ostatně pikantní historky se do atmosféry večera vůbec nehodily. Navíc vedle blondýnky seděl též její syn Jakub (12), kterého má právě se zesnulým hitmakerem. Nakonec se Pizingerová rozhodla vůči tvrzení o milenkách ohradit. „Chtěla jsem říct, že některé věci, co tady zazněly, nejsou pravda,“ pronesla na závěr galavečera diplomaticky. Těžko říct, zda ale osazenstvo sálu přesvědčila.

VIDEO: Vendula Pizingerová na koncertu pro manžela: Vytěžila 604 000 korun!

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová na koncertu pro manžela: Vytěžila 604 000 korun! Luboš Procházka, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
33 fotografií