Svou kariéru začala v roce 1989, kdy dívka z Litvínova zvítězila v pražském konkurzu agentury Metropolitan Models a odjela do Paříže. V branži oslovila nejen štíhlou figurou, ale i výjimečným vzhledem. Od roku 1994 už patřila k naprosté elitě světového modelingu, a to hlavně díky reklamě na spodní prádlo. Její fotky v podprsence Wonderbra na dálničních billboardech kdysi způsobovaly dopravní kolapsy a havárie. Od té doby je nazývána jako Miss Wonderbra nebo také Marilyn Monroe Východu. A na špici se kráska, neteř manželky Ivana Hlinky (†54) Liběny, drží dodnes.

Hrůza z plastik

A to i díky tomu, jak přirozenou krásu reprezentuje. „Hodně lidí v mém okolí se nechalo kosmeticky upravit. Viděla jsem jejich tváře před a po… A nahání mi to hrůzu! Není to ani trochu přitažlivé,“ řekla Eva, která nedrží žádné diety a ani tělo nemučí v posilovně. Dává přednost zdravé italské, francouzské a japonské kuchyni a vyhýbá se alkoholu. Vodkou si Herzigová jen proplachuje své blonďaté vlasy, aby byly ještě zářivější.

Rodina nadevše

Přestože je stále aktivní modelkou, nejvíc času věnuje rodině, se kterou žije v Londýně. „Oni jsou všechno, co potřebuji,“ tvrdí Eva. S italským miliardářem Gregoriem Marsiajem (41) má tři syny – George (10), Philipa (6) a Edwarda (4).

VIDEO: Eva Herzigová dorazila do Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Eva Herzigová dorazila do Prahy. Jan Jedlička

Fotogalerie
37 fotografií