Nebýt fotografa Josef Kratochvíla, Irenka by vůbec nevznikla. „Může za to v podstatě jeden brněnský fotograf, Jeff Kratochvíl – Brňáci ho budou znát. Od patnácti let jsem mu dělala modelku, fotili jsme reklamní kampaně, třeba na Starobrno, TopTopic nebo automaty Stardust. Doporučil mě na konkurs k filmu, protože byl dvorním fotografem Bolka Polívky a jeho tehdejší manželky Chantal Poullain,“ přiznala před lety Šárka Vojtková, pro kterou byla role Irenky jedinou filmovou zkušeností.

Pak už se herectví nikdy nevěnovala. Otevřela si v Brně kosmetický salón, který jí vynáší nemalé peníze. 

„Splnila jsem si životní sen, otevřela jsem si v Brně salon krásy – je v něm kadeřnictví, kosmetika a vše, co se týká krásy a estetiky. Tyhle aktivity jsem rozšířila ještě o lékařství – estetickou medicínu, plastickou chirurgii a stomatologii. Jsem majitelkou, ale co se týče medicínské stránky, mám společníka. Myslím, že sdružujeme výborné odborníky – ty nejlepší v oboru. Máme asi patnáct zaměstnanců,“ rozpovídala se tehdy o svém podnikání.

Kadeřnický salón ale provozovala jen několik málo let. V roce 2013 už ho neměla, s partnerem a tehdy pětiměsíční dcerkou se odstěhovala na kraj Brna, kde si pořídili baráček. Tam se zavřela před okolním světem a z domu moc nevycházela.

U cestování ale zůstalo, pryč jsme ji také zastihli. „Nezlobte se, jsem v zahraničí. Ke smrti pana Kratochvíla se nechci vůbec vyjadřovat,“ řekla Blesk.cz v rychlosti a zavěsila. Na svého objevitele tak bohužel ani nezavzpomínala.

Fotogalerie
16 fotografií