Frejová sice nemá doma televizi, protože jí prý bere moc času, ale na filmy její maminky myslela celých deset let po jejím úmrtí. To snášela představitelka doktorky Vlčkové ze seriálu Modrý kód opravdu špatně. „Myslím na maminku každý den,“ přiznává sympatická herečka. Vyhýbala se každému, i jen kratičkému pohledu na matku po tom, co prohrála boj s rakovinou plic.

Skrývání se před minulostí teď však lituje: „Přijde mi to zpětně jako strašná škoda. Hlavně kvůli dceři, která už mohla babiččinu kinematografii znát. Bohužel na ni nepamatuje, byly jí dva roky, když odešla,“ říká. Záhy však pro deník Aha! dodala, že se vše chystá napravit a konečně pohledí znovu své milované matce do očí, ačkoliv jen přes obrazovku. „Všechno má svůj čas a ten teď nastal,“ dodává Frejová.

Věra Galatíková zemřela na konci roku 2007 na rakovinu plic. Ta jí začala pravděpodobně kvůli její silné závislosti na nikotinu, které se nedokázala vzdát pětatřicet let. Legendární herečka ztvárnila mnoho divadelních rolí, excelovala však i na televizní obrazovce, například ve slavném filmu Všichni dobří rodáci.

Fotogalerie
4 fotografie

VIDEO: Kristýna Frejová s dcerou

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Frejová Mirka Dvořáková, Lukáš Červený