O licenci na Krtka a jeho svět se soudí nejen Milerova dcera Kateřina Milerová se správkyní dědického fondu, ale také jeho neteř Karolína Milerová.

„Bohužel každý ze zúčastněných má jiný názor i jiná očekávání. Do toho spadá i to, že v mé tvorbě příběhů s Krtkem se mi snaží zabránit správkyně dědictví. Moje sestra má taktéž své důvody, proč by příběhy s Krtkem neměly pokračovat. A neteř Karolína dělá svůj byznys podle vlastního vkusu,“ svěřila se Kateřina Miler pro Ona Dnes.

Obě už mají jeden neúspěšný soud za sebou. Karolína prohrála spor o licenci na prodávání práv na Krtka loni na podzim. „Já ten minulý taky bohužel prohrála, ale rozhodnutí není pravomocné a věřím, že odvolací soud mi dá za pravdu. V dohodě s otcem je jasně vyjádřena vůle mého táty, že mohu kreslit Krtka dál,“ vysvětlila Milerová s tím, že právě ona byla otcovým nejbližším tvůrčím partnerem a je spoluautorkou mnoha děl. „Celé to na mě působí dojmem, že jde spíš o něčí publicitu a zcela se opomíjí přání mého otce,“ dodala.

Kromě sporu o licence se rodina soudí také o platnost poslední závěti, ale také o další existující závěti, které přisuzují dalším dědicům z rodiny různé podíly na licenčních právech na Krtka, ale také na Milerův majetek.

„Moji protivníci v těchto právních sporech jsou zároveň moji nejbližší. Kdykoliv na mě tento rodinný rozpor dolehne, je mi z toho moc smutno. Věřím však v dobré konce,“ podotkla závěrem dcera Zdeňka Milera s tím, že vztahy v rodině nejsou veselé.

VIDEO: Čínská televize "oživila" českého krtečka. V novém seriálu si zahraje s čínskou pandou

Video
Video se připravuje ...

Čínská televize "oživila" českého krtečka. V novém seriálu si zahraje s čínskou pandou Youtube

Fotogalerie
15 fotografií