Zdeněk Barták zemřel v pátek 26. ledna ve věku nedožitých 90 let. „Odešel můj děda. Pozorný gentleman, který nikdy nezapomněl na mé narozeniny, měl mě rád a choval se vždy uctivě k celé rodině i ke svému okolí. Byl průkopníkem moderní hudby let minulých a pro mnohé pamětníky velká osobnost. Děkuji také Milošovi Skalkovi za jeho krásné povídání, které svědčí o tom, že měl kvalitní přátele, kteří ho měli rádi,“ napsal na sociální síť Daniel Barták, který skládá hudbu a s Petrem Vondráčkem moderoval pořad Hvězdy u piana.

VIDEO: Pohřeb skladatele Zdeňka Bartáka (†89): Co řekl slavný syn stejného jména?

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb skladatele Zdeňka Bartáka (†89): Co řekl slavný syn stejného jména? Hana Höschlová, Jan Jedlička

S hudební legendou se dnes v pravé poledne naposledy rozloučili ve velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích jeho rodina a přátelé. Syn, skladatel a producent Zdeněk Barták s manželkou Ludmilou, Yvetta Simonová v doprovodu Josefa Zímy, producent a neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig, Petr Janda, Karel Vágner, Jakub Smolík a Felix Slováček s přítelkyní Lucií Gelemovou. Felix na pohřbu i zahrál.

VIDEO: Yvetta Simonová vzpomíná na Zdeňka Bartáka

Orchestrem Zdeňka Bartáka prošla plejáda výjimečných instrumentalistů či posléze známých dirigentů, namátkou Libor Pešek, Václav Hybš, Eduard Parma, Ferdinand Havlík, Pavel Vitoch, Vlastimil Hála, Vladimír Žižka, Václav Zahradník, Karel Růžička, ze zpěváků pak namátkou Richard Adam, Petra Černocká, Jiřina Salačová, Yvetta Simonová, Milan Chladil, Jiří Štědroň, nebo Naďa Urbánková.

VIDEO: Václav Hybš na pohřbu Zdeňka Bartáka

Fotogalerie
36 fotografií