„Mám životní standard, na který je Máňa zvyklá. Neodpíráme si – jezdíme k moři, jezdíme na hory, to stojí strašné peníze. Moje práce je na pěkný život teď, ale rozhodně z toho neušetřím...“ nechala se Mahulena slyšet na začátku roku.

Jako by to byla předzvěst sporu, který se vzápětí rozhořel mezi ní a jejím exmanželem. Podle dostupných informací je totiž jeho jádrem hereččin požadavek zvýšit nynější alimenty na postiženou dceru Marinu (16) z dvaceti tisíc na téměř trojnásobek.

Alespoň to vyplývá z dopisu, který se nedopatřením (omylem jej prý nasdílela z jejího telefonu dcera – pozn. red.) objevil na jejím profilu na Facebooku. Autorkou psaní je podle všeho Mrázova stávající žena Petra. Mahulena si mezitím sice inkriminovaný profil zrušila, na začátku ledna si ale v rozhovoru pro Luxury Prague Life postěžovala, že doby finančních žní, kdy dělala Top Star a VIP zprávy, jsou nenávratně pryč.

„Čeští herci opravdu nevydělávají miliony. Do nemovitostí investují lidi, co na to mají, herci peníze nemají. My si udržíme hezký životní standard, ale tím to končí. A já jsem ještě navíc divadelní herec, seriál přijde třeba jednou za čtyři roky, to pak je samozřejmě velká finanční injekce. Ale jinak se herci netopí v penězích,“ uvedla.

Zajistit hezký život dceři, která trpí lehkou mozkovou dysfunkcí, Mahuleně podle jejích slov navíc komplikuje to, že je odkázaná hlavně na příjmy z divadla. „Snažím se to udělat tak, abych půlku dní v měsíci byla s Márinkou a půlku hrála, abychom měly finanční zabezpečení na další měsíc,“ shrnula.

Seriálové role sice přicházejí, většinu z nich ale musí odmítat – prý kvůli časovým možnostem. „Tyhle seriály se točí od rána od šesti do šesti. Já každý večer hraju a pak mám Máňu. To prostě nejde,“ dodala, proč její finanční situace není lepší. Do uzávěrky dnešního vydání Bočanová ani její exmanžel spor dále nekomentovali.

Komplikovaný rozchod

Manželství se rozpadlo po osmi letech. Krize mezi nimi prý ale trvala pěkných pár měsíců. Důvodem nebyla nevěra, ale odcizení. „Byli jsme víc kamarádi než milenci, a to k manželství nestačí,“ komentovala rozchod v roce 2009 Mahulena. Mráz prý odešel, aby Mahuleně umožnil lepší život. „Když ta holka s váma nechce bejt a chce žít nějak jinak, tak to se prostě nedá nic dělat. Tak jí to člověk má umožnit,“ řekl Mráz.

VIDEO: Mahulena Bočanová - vzpomínky na Chalupáře.

Fotogalerie
23 fotografií