Čestmíra Mázla Petr ztvárňuje již 13 let a zažil s ním už mnohé vzestupy i pády. „Mázla už si domů nenosím. Ale když je citově náročná scéna, trochu to přetrvá,“ svěřil se herec u příležitosti klapky jubilejního 1000. dílu Ordinace. „Ale za ty roky jsem se to už naučil ukládat do krátkodobé paměti a s odchodem z ateliéru vypouštět,“ doplnil.

Za jeden z nejsilnějších okamžiků považuje scény ještě z původních dílů seriálu, kdy žil Čestmír s doktorkou Gitou Petrovou alias Danielou Šinkorovou (45) a byl mu diagnostikován karcinom tlustého střeva. Rychlý si dokonce tehdy kvůli tomu nechal ostříhat husté vlasy, které už mu pak nikdy nedorostly.

„Scéna časově korespondovala s mým tatínkem, který měl velmi těžký karcinom na ledvině. To bylo zvláštní období, hrálo se mi to těžce,“ vzpomíná Petr na rok 2007 a dál o bolestivém období nechtěl mluvit. Mázl sice rakovinu přežil, ale zanedlouho přišel o partnerku. Štěstí pak našel u Magdy v podání Markéty Častvaj Plánkové (39), jenže i tu scenáristé zabili. Během natáčení scén, v nichž umírala, Rychlý ve skutečnosti shodou okolností oplakával vlastní maminku.

Další zvláštnost je, že herec má k roli doktora tak trochu předpoklady. „Můj bývalý tchán byl sexuolog a gynekolog v motolské nemocnici, můj švagr je výborný kardiolog v Hradci Králové,“ vypráví s tím, že je v lékařském prostředí jako doma. „Nemám problém někomu dát injekci. Ale na velký zákrok bych si netroufl,“ smál se v rozhovoru pro TV magazín Petr, jehož manželka i děti prý Ordinaci a jeho výkony od začátku pravidelně sledují.

VIDEO: Ordinace v růžové zahradě natočila 1 000. díl! Podívejte se na to nej z 12 let seriálu!

Video
Video se připravuje ...

Ordinace v růžové zahradě natočila 1 000. díl! Podívejte se na to nej z 12 let seriálu! TV Nova

Zajímavosti o Ordinaci

První řada Ordinace v růžové zahradě vstoupila na obrazovky TV Nova 6. září 2005 a vysílala se do 10. ledna 2008. Už 15. ledna 2008 se ale začala vysílat druhá série. Děj byl přesunut ze soukromých ordinací do kamenické nemocnice, ve které mají diváci možnost sledovat osudy lékařů, sestřiček a jejich rodin dodnes. K původním 195 dílům v průběhu deseti let přibylo 805 dílů. Tisící epizoda, ke které ve čtvrtek padla klapka, se bude vysílat až 3. dubna.

Protože se v kamenické nemocnici často operuje, za celou dobu seriálu byla velká spotřeba náhražek lidských orgánů. Pro tyto účely se použilo už 756 kg vepřového pupku jako náhrada za kůži, 75 kg hovězího masa, které se používá na vytvoření tkáně pod kůží a 95 kg vinných klobás, ze kterých se dělají lidská střeva.

Ordinace v číslech

15 poradců nejen z řad lékařů mají herci k dispozici

32 komparzistů je v průměru potřeba na jeden díl

95 stránek má v průměru scénář jednoho dílu

140 litrů filmové krve vypotřebovali maskéři

503 kusů roušek bylo použito na operačním sále

1947 hlavních, vedlejších a epizodních rolí se objevilo před kamerou

4000 natáčecích dní byl štáb Ordinace na place

9 000 hodin herci strávili při natáčení v exteriérech

61 000 minut vysílacího času bylo sestříháno

95 000 stránek scénářů bylo doposud napsáno

VIDEO: Seriál Ordinace vynese Andrlové pěkný balík: Za 5 dní může vydělat až 50 tisíc!

Video
Video se připravuje ...

Seriál Ordinace vynese Andrlové pěkný balík: Za 5 dní může vydělat až 50 tisíc! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

 

 

Fotogalerie
49 fotografií