Záběry z útoku Biserky Vondruškové na štáb Primy předala televize policii a podala trestní oznámení. Biserka Vondrušková je nyní obviněná, a to hned ze dvou trestných činů. Policie už zahájila trestní stíhání osoby Biserka Vondrušková jako obviněné ze spáchaných přečinů výtržnictví a poškození cizí věci.

„Snažil jsem se s Biserkou Vondruškovou spojit, její rodina už mi ale nebere mobilní telefon, tak jsem si ho půjčil od kolegyně. Položila telefon, v případu se zatím nechtěli vyjadřovat ani policisté. Ti ho prý stále ještě vyšetřují a prý budou sdílnější příští týden. Záznam jsme ukázali nezávislému právníkovi a zeptali se ho na jeho názor,“ řekl Matěj Rychlý.



„Po zhlédnutí videa bych skutek já právně kvalifikoval jako ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, a to právě proto, že nešlo o běžné napadení. Mám na mysli nějakou strkanici a podobně, ale šlo o útok o zem a automobil může být za určitých okolností považován za zbraň,“ řekl Primě právník Jan Černý.

Podobný názor jako nezávislý právník má i právní oddělení televize Prima.
„Zvažujeme podání podnětu státnímu zastupitelství k překvalifikaci věci na pokus ublížení na zdraví,“ řekl právník FTV Prima Pavel Kubina. Za ublížení na zdraví i ve stadiu pokusu může hrozit pachateli vyšší trest než za výtržnictví. Je ale na orgánech činných v trestním řízení, jak případ ukončí.

Fotogalerie
23 fotografií