„Před čtyřiceti lety jsme spolu začínali jako komedianti na Slovensku. A před dvěma měsíci jsme zase začali připravovat program v podobném duchu,“ překvapil Blesk jeho nejlepší kamarád Oldo Hlaváček (83). Oprášit se rozhodli legendární představení, které běželo už za minulého režimu pod názvem Vtipnější vyhrává. Na projekt navíc oběma kývli i jejich dva synové – Ivo Hlaváček (51) a Marián Labuda ml. To muselo Mariána těšit dvakrát tolik.

Všechno ale dopadlo bohužel jinak. „Dokonce už v prosinci jsme měli mít dvě vystoupení v Košicích, jenže pro jeho zdravotní stav se ta představení musela zrušit, takže jsme nešli nikam,“ řekl nám Hlaváček smutně. „Už jsou vyrobené plakáty i s krásnými fotografiemi s Mariánem, se mnou, s našimi dvěma syny. Jsou připravené, takže teď už jen Marián nám chybí,“ dodal.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariana Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariana Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka! TV JOJ

Labuda tak mohl konečně prolomit hereckou smůlu, která ho trápila poslední roky. Před kamerou stál naposledy v Andělu Páně 2, ve Slovenském národním divadle podle dostupných informací dohrával jen jedno představení. „Potkali jsme se asi před dvěma měsíci a chvíli si povídali o životě. Byl hodně smutný. Samozřejmě jsme probírali i to, že měl v posledních letech nedostatek rolí,“ popsal Blesku jeho kamarád Andrej Hryc (68). „Snažil jsem se ho rozveselit, ale moc se mi to nedařilo. Mám takový pocit, že jeho psychický stav se podepsal na jeho rychlejším odchodu,“ přiznal v Bratislavě během posledního rozloučení s Labudou.

VIDEO: Zemřel herec Marián Labuda (†73)! O jeho život bojovaly posádky dvou sanitek!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel herec Marián Labuda (†73)! O jeho život bojovaly posádky dvou sanitek! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
48 fotografií