„Jako komentátor jsem vysílal ze všech náhradních pracovišť. Bylo to 21. srpna 1968 ze studia Skaut. Tentýž den odpoledne ze studia Tesly Hloubětín. Druhý den dopoledne opět z hloubětínské Tesly a odpoledne z Výzkumného ústavu A. S. Popova v Praze 4,“ popsal to, jak prožíval okupaci sovětskými vojsky, Jiří Svejkovský v jedné ze svých vzpomínkových knih.

Na vysílání tehdy však nebyl sám. Jeho tehdejšími parťáky ve studiu byli například Petr Krul, Vladimír Škutina, Olga Čuříková, Vladimír Branislav, Libuše Hájková, Kamila Moučková, Heda Čechová, Jiří Kantůrek nebo spisovatel Vladimír Blažek. „Od 23. do 26. srpna 1968 to už bylo jen náhradní studio ve výškovém domě na Petřinách.“

Sovětská vojska obsadila Československo rok poté, co nastoupil do televize. Poté musel odejít a byl nějaký čas bez práce. Poté vystřídal několik různých zaměstnání. Zkusil si být například závozníkem. Po revoluci v roce 1989 se ale navrátil zpět do televize. Kromě moderování se věnoval také psaní. Je autorem několika detektivek a nebo vzpomínkových publikací o televizním zákulisí z roku 1968–1969.

Fotogalerie
6 fotografií